RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SYNGENDE VERTINNER: Grethe Hoel, Lisa Conradi, Ingebjørg Sandbo, Tove Nordquelle, Ingrid Jørgensen, Betzy Mortensen, Astrid Kjosmoen, Grete Wettre, Berit Dalseng, Lise Grasmo og Tove Siljeholt underholdt med morsom helse- og reisecabaret.
SYNGENDE VERTINNER: Grethe Hoel, Lisa Conradi, Ingebjørg Sandbo, Tove Nordquelle, Ingrid Jørgensen, Betzy Mortensen, Astrid Kjosmoen, Grete Wettre, Berit Dalseng, Lise Grasmo og Tove Siljeholt underholdt med morsom helse- og reisecabaret. Foto: Foto: Aina Moberg

Seniorer med stor tro på fremtiden

Nordstrand seniorsenter feiret sine første førti år en hel dag til ende. Kari Gjærum og helselagets cabaret var populære høydepunkter.

NORDSTRAND: Senteret startet opp virksomheten i 1972 i underetasjen på Nordstrandhjemmet på Ljabru. Fra 1985 har seniorene holdt hus i Poppelstien, og i år har det populære treffstedet hele 2100 registrerte brukere.

Thomas Hammar har vært styrer siden 1990, og svensken legger ikke skjul på at han er meget stolt av seniorsenteret.

– Det er populært, har høy aktivitet og et godt ry i bydelen. Jeg har lagt ned mye av meg selv her, innrømmer han.

Stappfullt

Hammar er også opptatt av stadig fornyelse, ikke minst for at de de yngste seniorene skal finne tilbudet attraktivt.

– Jazzbrunchen er et slikt tilbud. Den trekker alltid minst 150 tilhørere, sier han.

Og at senteret er populært kom tydelig frem under jubileumsfeiringen 6. juni. Det var stappfullt hele dagen av blide seniorer som tok del i en rekke aktiviteter og nøt hjemmelaget bløtkake med jordbær.

Ekstra fullt var det da Kari Gjærum sang, akkompagnert av Lisbeth Karijord på piano. Den folkekjære Bekkelags-jenta trollbandt som vanlig sitt publikum.

Frivillig innsats

Stor lykke gjorde også «de syngende vertinner» fra Nordstrand helselag med sin morsomme og høyst aktuelle helse- og reisecabaret.

Denne gjengen står i det dagliger for rekruttering av frivillige til seniorsenteret. De har også opprettet en vertinneordning hvor de både hjelper til med servering og tar en prat med seniorer som trenger noen å snakke med.

– Ingen skal bli sittende alene ved et bord på seniorsenteret, sier Grethe Hoel, helselagets leder.

Thomas Hammar skryter av de frivilliges innsats.

– Uten alle våre 110 frivillige hadde vi ikke klart oss. Mange av dem har vært her i 25 år. Med alle disse ved min side har jeg stor tro på fremtiden til Nordstrand seniorsenter, sier han.

 Les også:

Kongeparet på 17.mai besøk

Arbeidsstuen betyr mye

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere