RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seniorsenter er på plass


Paviljongen er på plass. Oddbjørg Minos, Aud Kvalbein og Carl Oscar Pedersen gleder seg over at seniorsenteret går en trygg fremtid i møte.
Paviljongen er på plass. Oddbjørg Minos, Aud Kvalbein og Carl Oscar Pedersen gleder seg over at seniorsenteret går en trygg fremtid i møte.
Ullern seniorsenter kan i januar flytte inn i nye lokaler ved Stoppestedet. Det tok tid.

LILLEAKER: – Jeg leste i Akersposten at Carl Oscar Pedersen var forbannet på at det tok så lang tid å få en midlertidig paviljong på plass. Jeg gjorde det jeg kunne for å få fart på saken. Nå vil jeg gi honnør til Plan- og bygningsetaten som så viktigheten av at det ble kontinuitet i seniorsenterets arbeid, sier eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF).

Les også PDF-utgave side 10:  – Jeg er forbannet

Reagerte raskt

Ungdomshuset Stoppestedet og paviljongen blir erstatningslokaler for seniorsenteret mens det nye sykehjemmet blir bygget på Ullerntunet. Pedersen var helt klar på at det seniorene ikke ville bli flyttet på før det kom fullverdige erstatningslokaler.

– Jeg ble litt lei da Byantikvaren var negativ til planene og det tok såpass tid å få godkjennelsen. Nå er paviljongen på plass takket være at Mustad eiendom reagerte raskt da godkjennelsen kom. Nå gjenstår innredning og utvendig arbeid. Paviljongen skal være klar til bruk i januar, sier BU-leder Carl Oscar Pedersen.

Les også:  1000 seniorer kastes ut 

Så mulighetene

På selve Stoppestedet vil det bli sambruk mellom ungdom og seniorer. I disse dager bygges kjøkkenet om for å møte nye behov.

– Jeg leste et intervju med leder av Stoppestedet, Tonje Tovik. Hun sa da hun fikk vite at Seniorsenteret ville bruke Stoppestedet, at deres filosofi er å si ja og se på mulighetene, ikke problemene. Det synes jeg er en imponerende holdning fra de unges side, sier Kvalbein.

Byrådssekretær Oddbjørg Minos (KrF) kan fortelle at hennes barn har brukt Stoppestedet mye.

– Her er det både store og små lokaler. Huset er veldig fleksibelt og funksjonelt. Dessuten er dette et fint sted sentralt på Lilleaker med god kollektivdekning med trikk og buss, sier Minos.

– Jeg var bekymret en periode da vi ikke hadde en god løsning for seniorsenteret. Nå får de et sted hvor de også vil møte ungdommen. Det er allerede planer om samarbeid over generasjonene, blant annet når det gjelder PC-hjelp, sier Pedersen.

– Bydelen skal ha honnør for en slik kreativ løsning, sier Kvalbein.

Les også:

Glemte brukere med store omsorgsbehov

Røsland jakter på ungdommen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere