RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seniorsenter «vant» 50.000 kroner


Daglig leder ved Vinderen seniorsenter, Pieter Don, kan gjøre viktige inversteringer for de 50 000 senteret mottok i gave. Gjestene var hjertelig til stede for å bivåre overrekkelsen.
Daglig leder ved Vinderen seniorsenter, Pieter Don, kan gjøre viktige inversteringer for de 50 000 senteret mottok i gave. Gjestene var hjertelig til stede for å bivåre overrekkelsen. Foto: Foto: Vidar Bakken
«Årets navn» i Oslo, Alf G. Astrup og Erik G. Tandberg ga prispengene til Vinderen seniorsenter.

VINDEREN: Det var grunn til å feire da «gutta» skulle overrekke 50.000 kroner som Sparebank1 hadde stilt til disposisjon til «året navn» i Oslo. Mathilde Fasting som har lagt ned et betydelig arbeid i aksjonsgruppen var også til stede.

Vinderen senior senter hadde denne dagen besøk av bydelsutvalgspolitikere og bystyrepolitikere under overrekkelsen, som har bidratt til å få Gulleråsen stasjon på det politiske kartet. Representanter for banken, ansatte og brukere deltok også under overrekkelsen.

LES OGSÅ: Astrup og Tandberg er «året navn» i  Vestre Aker

Klisterføre

Tandberg innledet med å fortelle om Ruters arbeid med å få åpnet Gulleråsen stasjon på Holmenkollbanen. Han mente dette tok altfor lang tid og etterlyste handling.

– Det har gått ni måneder og Ruter har ennå ikke tatt stilling til hvilken løsning de vil gå for. Det er som å gå på klisterføre, sa Tandberg.

Astrup takket politikerne for initiativet i saken og for oppmerksomheten gjennom dekningen i Akersposten og dittOslo.no.


– Det fikk fart i oppslutningen rundt saken, sa Astrup.

Helt utrolig

Den glade mottaker av sjekken på 50 000 kroner var daglig leder ved seniorsenteret, Pieter Don.

– Det er helt utrolig. Først fikk vi 5000 kroner da Astrup og Tandberg vant tittelen «Årets navn» lokalt. Nå får vi altså 50 000 kroner. Dette betyr mye for oss og hjelper oss til å opprettholde drift og standard, sier Don.

Pengene skal blant annet brukes til ny komfyr og pålagte kassaapparater ved senteret.

– Vi er et veldig aktivt senter med mange ildsjeler. Vi skal også få til en fest for frivillige og brukere. Tusen takk for den flotte gaven, sier Don.

Bystyrepolitikerne Per–Trygve Hoff (H) berømmet aksjonistene for deres innsats.

– Dette er en god sak og de gjør alt rett med sin aksjon. Dette er trafikkåren i bydelen. Det er nesten ingen andre tilbud oppover denne strekningen. Vi vil prioritere sterkt oppgraderingen av Holmenkollbanen, sier Hoff.

BU-leder Elin Horn Galtung roser aksjonistene.

– Det er kjempegøy at aksjonistene ble «årets navn» i Oslo. Dette er noe andre kan ta eksempel av og det er veldig fortjent. Ruter har opptrådt usedvanlig arrogant og har gjort et elendig håndverk med sin behandling av Gulleråsen stasjon.

Venstres gruppeleder Terje Bjøro er enig.

– De små stasjonene er livsnerven og viktige for alle som bor her. Vi kommer ikke til å sitte stille å se på at stasjoner skal nedlegges og kun en lønnsomhetsvurdering skal legges til grunn. Jeg mener også at en forlengelse til Tryvann blir en av de viktigste sakene i valgkampen. Det vil vi gjennomføre, sier Bjøro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere