RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sensommerpesten


TABLÅENE: Langs kulturstien fra inngangen ved Hønefoten til bygdetunet fikk publikum være del av en historisk fantasireise knyttet til Maridalen på 1300-tallet.
TABLÅENE: Langs kulturstien fra inngangen ved Hønefoten til bygdetunet fikk publikum være del av en historisk fantasireise knyttet til Maridalen på 1300-tallet. Foto: FOTO: GUNN BENJAMINSEN
Langvarig engasjement og frivillig innsats har gjort at Maridalsspillet ble en suksess også i år.

MARIDALEN: Lørdag kveld hadde årets oppsetning av friluftsspillet «Svartedauen» première i Maridalen. De mange publikummerne fikk se en storslagen forestilling med ruinene av Margaretakirken som kulisser mens solen gikk ned over Maridalen.

Del på Facebook

– Alt vi hadde vært spent på i forkant av forestillingen, falt på plass under framføringen. Vi hadde et bra publikum, fint vær og hestene som er med i stykket oppførte seg som de skulle, sier Ronny Fagereng, styreleder for Maridalsspillet. Han spiller også rollen som futen Knut Rask i stykket.

Ronny Fagereng overtok stafettpinnen etter Stine Frøystadvåg i vår

Svarte til forventningene

Friluftsspillet har svartedauden som bakteppe, og handler om bøndenes kår på 1300-tallet og deres forhold til makthaverne i Oslo. En ulykkelig kjærlighetshistorie er også en del av handlingen. I rollene finner vi både profesjonelle og frivillige skuespillere, i tillegg til et stort antall statister.

LES OGSÅ: Mer dramatikk når pesten kommer på lørdag

– Jeg synes det har vært interessant å se dette historiske spillet, det svarte til forventningene. Stedet her er utrolig flott, og jeg håper stykket gjør folk interesserte i å ta vare på ruinene, sier Sofie Rødland fra Barkenes.

Prisutdeling onsdag

Svartedauen er skrevet av Carl Fredrik Engelstad og ble urfremført ved ruinene i Maridalen i 1974. Etter en ti år lang pause ble Svartedauen gjenopplivet i 2003, og ulike versjoner av stykket framføres nå hvert år i august. Stor frivillig innsats og lokal velvilje har vært essensielt for stykkets suksess.

LES OGSÅ: Maridalsspillet etterlyser ridende gutter

Etter siste framføring av Svartedauen onsdag, vil den Nasjonale Kulturlandskapsprisen for 2011 deles ut til Maridalens Venner. De har siden 1970-tallet arbeidet mot riving av gårder og for verning av Maridalen, og får prisen for deres langvarige innsats som har bidratt til at kulturlandskapet i Maridalen blir tatt vare på.

LES OGSÅ: Kjærsti Odden Skjeldal fra Varg Veum til Maridalsspillet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere