Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senter-kvinnen

Leder Senterkvinner: Margaret Eide Hillestad er gjenvalgt leder for Senterkvinnene. Slik ser man ikke ofte påUIllern.
Leder Senterkvinner: Margaret Eide Hillestad er gjenvalgt leder for Senterkvinnene. Slik ser man ikke ofte påUIllern.
Det er tre Senterparti-kvinner i Bydel Ullern. Margaret Eide Hillestad fra Ullern er gjenvalgt leder for Senterkvinnene.

ULLERN: Du forventer kanskje ikke å finne jordnære Senterparti-kvinner med grønne tanker og kjærlighet for distriktene i Bydel Ullern. Men Margaret Eide Hillestad er vaskeekte senterpartist tvers igjennom. Innflytter da vel, tenker du kanskje. Nei. Hun er ekte vestkantjente og har gått på Bestum skole.

At slike piker havner i Senterpartiet er ikke dagligvare. Forrige helg ble hun gjenvalgt som leder av Senterkvinnene. Hun er også medlem av Senterpartiets sentralstyre. Dermed sitter Hillestad høyt oppe i partiet som på folkemunne blir kalt bøndenes parti. Akkurat dem er det ikke mange av i Bydel Ullern. Hillestad ler litt og ser poenget.

Nei, det er jo ikke så mange av oss i bydelen da, sier hun på kontoret i Landbrukets Hus på Grønland.

Hun kom inn i Senterpartiet som student på Blindern. Og hun ble i partiet. Til daglig jobber hun som prosjektleder på Landbrukets utredningskontor. Og ellers prøver hun å tenke gode tanker for Oslo by. Hillestad mener det er for snevert å tro at partiet kun er opptatt landbrukspolitikk.

Jobber mot press

Vi fører god politikk for Oslo, slår hun fast.

Og trekker fram at god distriktspolitikk, også kan være god Oslo-politikk.

Hvis vi legger ting til rette for distriktene, vil vi også få et mindre press på Oslo. I dag er presset for stort. Vi har kapasitetsproblemer i skolene. Næringslivet får regjere for mye i Oslo. Kanskje bør kommunen kjøpe eiendommer og legge til rette for billigere boliger. Vi trenger rimelige utleieboliger, sier Hillestad.
Hun serverer kaffe og snakker videre om klimapolitikk, kvinnelig verneplikt, markavern og økologisk landbruk.

Ville jobbet for bydelen

Hillestad ville gjerne tatt en tørn i bydelsutvalget i Ullern. Men det er utopi i dag.

He-he, hvem stemmer vel Sp i min bydel? Men jeg er svært opptatt av at Bydel Ullern skal få tilbake en del av oppgavene den har mistet. Bydelen har godt av å ha lokale politikere som jobber for den, sier Hillestad og minner om at det også finnes bønder på våre kanter.

Det er viktig at småbøndene i Sørkedalen og Maridalen har gode kår. Bare i Sørkedalen er det jo tre rideskoler. Det er viktig for barn og unge å ha kontakt med dyr.

Opptatt av mat

I Bydel UIlern er de opptatt av økologisk mat. Det er også Hillestad. Regjeringens målsetting om at 15 prosent av all norsk matproduksjon skal skje økologisk, er foreløpig langt unna.

Oslo-folk vil ha økologisk mat.

Senter-kvinnen har med andre ord mye å jobbe med framover.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!