RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Senterpartiet med sterkt trekløver


Senterpartiets toppkandidater: Ingvar Botnen topper listen i Østensjø (t.v.), Unn Aarrestad er listetopp i Søndre Nordstrand, mens Svein Sundsbø er øverst på listen i Nordstrand.
Senterpartiets toppkandidater: Ingvar Botnen topper listen i Østensjø (t.v.), Unn Aarrestad er listetopp i Søndre Nordstrand, mens Svein Sundsbø er øverst på listen i Nordstrand.
Senterpartiet stiller til valg i våre bydeler, og Nordstrands Blad har møtt tre offensive listetopper.

Mortensrud: Det er en snau uke til valget, og for første gang er Senterpartiet ute på stand ved Senter Syd. De har ikke altfor mange aktive medlemmer i Oslo, men representerer et parti som er godt vant til å være i posisjon. Midt mellom Høyre og Frps blå valgparasoller er håpet ennå lysegrønt.

Blir jeg valgt inn er bydelens økonomi det første jeg vil grave i. Vi må finne ut hva vi som bydel kan gjøre sjøl, og hva vi må be bystyret om, men da må vi vite at vi har forvaltet midlene godt selv, sier Svein Sundsbø. Han er Sps listetopp på Nordstrand.

Desentralisering

Det går godt an å føre god senterpartipolitikk også i Oslo. Vi kan desentralisere noen av kommunens kontorer ut til oss i Østensjø, mener Ingvar Botnen fra nettopp Østensjø.

Ja, hvorfor må alt skje i sentrum av Oslo? Vi vil ha mer makt til bydelene. Bydelene burde ha like mye makt som kommuner flest i Norge, og ikke bli overstyrt fra rådhuset, mener Unn Aarrestad.

Skolerte

I våre tre bydeler stiller partiet med godt skolerte kandidater. Ingvar Botnen (Østensjø) jobber i NAV med spesialkompetanse på integrering og arbeidsmarkedet. Unn Aarrestad (Søndre Nordstrand) har sittet syv år på Stortinget fra Rogaland og mange år i kommunestyret i Time. På Stortinget arbeidet hun med næringspolitikk en periode, den andre med barn og kultur. Svein Sundsbø (Nordstrand) var landbruksminister i regjeringen Willoch. Han har også vært generalsekretær i Senterpartiet og varaordfører Frogn. Unn og Svein har helt unike nettverk, og de kjenner mange viktige folk, sier Ingvar Botnen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere