RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sentrum rustes opp for å friste Oslo-folk

Foto: Mellbye Arkitektur Interiør AS
Sist oppdatert:
Matmarked, mikrobrygget øl, norsk gourmet, luksusmote og intime handlegater er noe av det som skal trekke Oslo-folk til sentrum.

SENTRUM: Oslo sentrum er i ferd med å få en kraftig ansiktsløftning, både hva mat, uteliv og shopping angår.

Tidligere i høst gjenåpnet Paleet i ny drakt, etter å ha vært stengt i 15 måneder.

23. oktober gjenåpner Aker Brygge etter en totalrenovering på flere milliarder, mens Steen & Strøm gjenåpner sin kjelleretasje med en gigantisk foodcourt. I følge dem selv en ombygging som har kostet 275 millioner kroner.

I januar kommer siste tilskudd av nye, eksklusive sentre i Oslo sentrum, når Østbanehallen åpner sitt nye konsept, som har fått navnet Ø.

Hit kommer totalt 17 konsepter - de fleste av dem nye. 


Paleet var først ut med å åpne nytt i begynnelsen av september. Eksklusive kafeer og restaurantkonsepter skal lokke flere Oslo-folk senteret.

Blant dem er en av Norges yngste kokker med verdensmestertittel, Christer Rødseth, som dittOslo.no møtte tidligere i år.

– Jeg føler at jeg har fått vært med på så mye, og de siste tre årene føles mer som ti! Det er klart jeg gleder meg MYE til å jobbe med denne restauranten, sa 23-åringen, som skal være kjøkkensjef på restauranten Fjøla.

Dette blir en restaurant med norske råvarer i fokus, både til frokost, lunsj og middag. 

Les også: Slik skal Oslo sentrum utvides til Groruddalen

God miks

Med seg på laget i Ø får Rødseth blant annet det fransk-italienske brasseriet, Brazzeria, Opland burger & steak, som skal servere trekullgrillet kjøtt og hjemmelagete hamburgere, og Royal Gastropub, som serverer lokalt mikrobrygg, samt et rikholdig sortement øl fra verdens kontinenter.

I tillegg skal flere butikker ha tilhold i Ø, som også blir Oslos offisielle besøks- og informasjonssenter, gjennom VisitOslo.

– Vi veldig glade for at vi har fått på plass en så god miks av spisesteder og forretninger på Ø. Hvert enkelt konsept vil møte ulike behov og fylle ulike sosiale funksjoner på det som blir Oslos eneste innendørs torg, sier Trond Rusten, prosjektdirektør i Rom Eiendom.

Østbanehallen skal lage en illusjon av å være ute, selv om hele hallen er innendørs. Slik skal det se ut på kveldstid.


Les også: Vi kårer «100 grunner til å elske Oslo»

Oslo-folk har holdt seg borte

I aksen fra Jernbanetorget, opp Karl Johan og ned mot Aker Brygge, har vært et av Oslos viktigste områder for turister. Imidlertid har ikke byens egne innbyggere frekventert området i samme grad.

Det ønsker samtlige av de nye sentrene å gjøre noe med.

- Vi er overbevist om at vi har samlet et lag som har alt som trengs for å gjøre Ø til en deilig møteplass for byens mange innbyggere og tilreisende, sier Rusten.

Øytstein Aurlien, senterleder på Paleet, presiserte at Oslo-borgere er ekstremt viktige for Paleet.

- Vi er helt avhengig av at Oslo-folk bruker oss, så det har vært et veldig bevisst valg å lage noe for Oslo, sa Aurlien, da Paleet åpnet i begynnelsen av september.

- Det har vært lett for oss å tiltrekke turister på grunn av alle uterestaurantene og nærheten til vannet, men mange urbane Oslo-folk har holdt seg unna. Mange i Oslo forbinder jo Aker Brygge med jappetiden. Derfor har vi tatt grep for å få flere urbane Oslo-folk til brygga, sier Thomas Nygård, destinasjonssjef på Aker Brygge Osloby.no

Aker Brygge har laget en større havnepromenade, som åpnet våren 2014. I løpet av oktober åpner hele senteret, som har endret profil mot flere eksklusive konsepter, intime handlegater og et konsept som retter seg mot Oslo-folk.
Når Steen & Strøm åpner sin nyoppussede kjeller i november, blir det med foodcourt og champagnebar.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere