*Nettavisen* Nyheter.

Ser du hva Elmer gjør her?

Dette viser hvor mye konsentrasjon som må til for å trylle. Elmer Alexander Johnsen. Foto: Foto: Michael Moe Bjørnholm

16 år gamle Elmer kan få ringer og mynter til å forsvinne og finne et gitt kort blant 51 andre i en kortstokk. Magi ingen forstår hemmeligheten bak.

Klikk på bildet for å forstørre.

Når kortstokken er i hendene hans, prøver Elmer ut flere måter å stokke kortene på. Foto: Foto: Michael Moe Bjørnholm

Klikk på bildet for å forstørre.

Han går konstant med kortstokken mellom hendene. Her er en måte å vise det på. Foto: Foto: Michael Moe Bjørnholm

Klikk på bildet for å forstørre.

Elmer har alltid noe å vise frem, uavhengig hvilke kort som står på spill. Foto: Foto: Michael Moe Bjørnholm

Klikk på bildet for å forstørre.

En måte å stokke kortene på, som definitivt er med på å løfte stemningen til nye høyder. Foto: Foto: Michael Moe Bjørnholm

Klikk på bildet for å forstørre.

Bildet er tatt med lang lukkertid, noe som gjør at kortene fryser avstanden mellom venstre og høyre hånd. Foto: Foto: Michael Moe Bjørnholm

Klikk på bildet for å forstørre.

16 år gamle Elmer er blant de få i Norge som har satset på trylling. Foto: Foto: Michael Moe Bjørnholm

OPPSAL: Den magiske ringen spinner rundt fingrene til Elmer. I det neste sekundet forsvinner den. En tung pust siles ut av neseborene. Dyp konsentrasjon.

Elmer Alexander Johnsen er en 16 år gammel tryllekunster fra Oppsal i Oslo. Helt siden han var åtte år har han vært inspirert av tryllekunst. Takket være onkelen sin.

– Onkelen min var ingen tryllekunstner. Likevel klarte han å inspirere meg til det jeg driver med i dag. Han kunne et par korttriks og da ville jeg finne ut hemmeligheten bak det. Jeg ble faktisk så imponert at da jeg kom hjem den kvelden prøvde jeg med på det samme trikset som han gjorde. Det tok litt tid før jeg klarte det, humrer Elmer.

Se Elmer trylle:

Egen læring

Elmer mener at trylling ikke kan gjøres uten konsentrasjon, engasjement og kunnskap. Videre mener han at alle tryllekunstnere har sin egen måte å utføre en tryllekunst på, noe man har lært på egenhånd ved å prøve og prøve helt til man klarer det.

– Det er en prosess man må gjennom. Feiler man så prøver man en gang til, helt til det sitter. Selvfølgelig er det viktig å bli inspirert av andre magikere, men alle har sin måte å lære best på. Som en tryllekunstner er ikke jobben din å kopiere de kuleste tryllekunstene fra andre som driver med det, men å finne en egen vri på hvordan det utføres.

Verdens beste tryllekunstner, David Copperfield, er en stor inspirasjon for mange tryllekunstnere. Copperfield er svært kjent for å utøve de mest spektakulære illusjoner, og har med sine ferdigheter gitt ordet en ny betydning. Han har gått gjennom den kinesiske mur og tryllet bort «The Statue of Liberty».

– Jeg ser veldig opp til han. Han klarer å skape noe stort ut fra noe lite. En dag vil jeg bli som han. Er man god nok kan man faktisk leve av å trylle, sier Elmer.

Selv om mange lar seg imponere av Elmers tryllekunst, er det likevel noen som mener det er rart og nerdete, forteller Elmer.

– Jeg opplever stadig at folk ser rart på meg i det jeg tar frem kortstokken. Jeg vet det er mange som er interessert i trylling og begeistret for det, men likevel fortsetter å drive med noe helt annet.

LES OGSÅ: Neil (14): – Noen voksne tar oss ikke seriøst

En alminnelig magiker

Med sine fremragende ferdigheter trenger ikke Elmer en flosshatt, en svart kåpe og en tryllestav for å skape underholdning. Med hjelp av god fingerbruk med både kortstokk og ring klarer han likevel å fremstå som en profesjonell magiker.

– Jeg bruker all fritid på trylling. Finner ut nye varianter. Jeg trener med det samme hver dag for at det skal sitte så bra som mulig. Kortstokken går jeg jo alltid med og det gjelder også ringene jeg til tider tryller bort, forteller en smilende Elmer.

Selv om det er kjærlighetens måned har Elmer ikke funnet den rette. Han kan tross alt trylle frem/bort det meste, men det virker som om hans neste triks er å trylle frem en kjæreste.

– Jeg har rett og slett ikke tid til kjæreste nå. Men nei, vil ikke si at trylling er en måte å sjekke opp jenter.

LES OGSÅ: Se den utrolige forvandlingen! Anders ga opp gaming og cola for trening

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag