*Nettavisen* Nyheter.

Ser for seg 1000 nye Frysjaboliger

POTENSIALE: Bydelspolitikerne ser det som sannsynlig at det kan bli nærmere 1000 nye boliger på Frysja – her fra Frysjaveien. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

I forbindelse med Kommuneplanen for 2013, tror bydelspolitikerne på rundt 1000 nye fremtidige boliger i Frysjaområdet.

Klikk på bildet for å forstørre.

FINERFABRIKKEN: Oslo Finerfabrikk har ingen planer om å flytte fra Frysjaveien. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

FRYSJA: I forrige bydelsutvalgsmøte (BU) var Kommuneplanen for 2013 på høring. Og Frysja er et sted hvor politikerne ser for seg som et mulig fremtidig «transformasjonsområde» og med et stort boligpotensiale.

Egner seg

– Området har i dag mange næringslokaler/industri, men egner seg godt for blant annet boligutvikling, muligens opp mot 1000 boliger. Dette bør skje etter en overordnet plan som ivaretar og forskjønner, ikke minst arealet ned mot Akerselva, står det blant annet i BU-vedtaket.

I tillegg skriver BU at det må sikres tomt til skole og annen infrastruktur. Bydelen har tidligere bedt om en grundig analyse av konsekvensene for området ved en slik utbygging, blant annet med tanke på økt trafikkmengde langs Maridalsveien og Kjelsåsveien/Grefsenveien, og at veiene per i dag ikke er dimensjonert for en slik mulig utbygging.

KLIKK HER, OG LES FLERE SAKER OM BOLIG I OSLO

Også Nydalen og Ullevål stadion/Sognsveien 80 er nevnt som mulig boligutvikling - hele høringsuttalelsen kan leses på bydelens nettsider.

Ingen flytteplaner

Oslo Finerfabrikk AS har vært i Frysjaveien siden 1957, og har for tiden ingen planer om å flytte. Men de eier også bygningen selv.

– Vi kan ikke nekte bydelsutvalget å tenke sine tanker om fremtiden, men tar det for gitt at firmaer som vårt, har hevd på å drive som før, inntil vi finner det fornuftig å drive et annet sted.Det vil ansees være fornuftig å tenke på trafikken, skulle det bygges 1000 leiligheter i område, sier daglig leder Leif Bohman, og legger til at området var rene «villmarken» da fabrikken ble etablert.

– Eierne ble sett på som «gale» som bygget en fabrikk i ødemarken. Vi driver i dag ikke med produksjon, men er forvandlet til en ren handelsbedrift.

Geografisk størst

Bydel Nordre Aker er den geografisk største bydelen i Oslo. Også befolkningsmessig er Nordre Aker en av de store bydelene, og tilsvarer Norges 13. største by.

Befolkningen i Nordre Aker økte for perioden 2001 til 2011 fra 38.629 til 48.225. Dette er en økning på 25 prosent på 10 år.

Selv om denne veksten avtar, vil bydelen passere 60.000 innbyggere innen 2030 – og sannsynligvis nærme seg 70.000.

(Kilde: Nordre Aker bydel)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.