*Nettavisen* Nyheter.

Ser for seg sammenhengende kø fra Vinterbro til Ryen

MORGENRUSH: Nordstrand Høyre vil overføre Mossevei-trafikken til E6 europaveien. Dette reagerer Arild Andersson, nestleder i Søndre Nordstrand Høyre sterkt på. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Da Nordstrand bydel i fjor ivret for stenging av Ekebergveien, reagerte Søndre Nordstrand sterkt. Nå blåses det nytt liv i bålet.

NORDSTRAND/SØNDRE NORDSTRAND: – Nå må det bli bedre samarbeid på tvers av bydelsgrensene om trafikkspørsmål, sier Arild Andersson, nestleder i Søndre Nordstrand Høyre.Hans reaksjoner er sterke etter at partifellen Steinar Wulfsberg-Gamre i mandagens Nordstrands Blad lanserte ideen om nedgradering av Mosseveien til lokalvei, og overføring av trafikk fra sør til E6 europaveien mellom Vinterbro og Ryen.

LES SAKEN: – Her må E18 bli lokalvei!

– Dette er et forslag vi i Søndre Nordstrand Høyre reager meget sterkt på, sier Andersson som mener at dette først kan gjennomføres når Mossevei-tunnelen er ferdig.

Sprengt E6

– Forslaget er ikke å tenke nytt, men å overføre trafikkproblemene fra en bydel til en annen, sier Arild Andersson.

– Rushtrafikken i dag sprenger E6. Hvordan vil det gå om trafikken på Mosseveien skal overføres til E6? Det vil på morgenene bli en sammenhengende kø fra Vinterbro til Ryen.

Og han fortsetter:

– Det hjelper ikke å utvide europaveien til seks felts vei og kollektivfelt. Det trenger vi allerede i dag.

LES OGSÅ: Forsøkte å snike i køen på E6 – det kostet en halv million

Ljabrudiagonalen

En forlengelse av Ljabrudiagonalen fra Hauketo til E6 er en annen sak.

– Vi har i mange år kjempet for å få denne bygd, for i dag fungerer Mortensrudveien som en diagonal med de trafikk- og støyproblemer det medfører for beboere i området.

KLIKK HER, OG LES FLERE SAKER OM BIL OG TRAFIKK I OSLO

Nordstrand Høyre har altså fått sine naboer i sør til å reagere igjen. Sist var det da de ville stenge Ekebergveien for gjennomkjøring i rushtiden.

– Nå må vi begynne å samarbeide og ikke bare skyve problemene et sted over til naboen, sier Arild Andersson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.