*Nettavisen* Nyheter.

Ser fram til alvoret

Kim Gibson (19) har trent i gjennomsnitt fire timer om dagen før sin EM-debut i wushu. Det håper han gir resultater i Venezia.

Veitvet: Riktignok kan man kanskje si Veitvet-gutten legger ned mye arbeid uten å få veldig mye igjen for det. 90 sekunder er nemlig all tid 19-åringen får i rampelyset i Italia, ettersom det er den totale tiden mesterskapet kommer til å vare for kampsporttalentet.
Gjør jeg én feil i løpet av det halvannet minuttet jeg er i aksjon, så er alt ødelagt. Det er også derfor det er så viktig med gode forberedelser, understreker Kim Gibson. Veitvet-gutten er med i det som er Norges første landslagstropp innen kampsporten wushu, mer kjent som kung fu i Norge. Norge har nemlig aldri sendt utøvere utenlands for å konkurrere før, så i så måte er europamesterskapet i Venezia 5. - 11. november historisk.
Denne kampsporten er bare noen år gammel i Norge, men allerede finnes det 120 medlemmer på landsbasis. Wushu er på en måte en samling av alle kinesiske kampsporter, forteller Kim om den kinesiske kampstilen som har rundt 180 millioner utøvere i hele verden.

Stor interesse

19-åringen skal i EM delta i en gren som kalles taolu. Og for Kim er det ikke om å gjøre å kneble motstandere på matta.
Jeg konkurrerer ved å utøve kampteknikker i løse luften på egen hånd. I min gren er det også mye akrobatikk, så det lønner seg å være god i turn.
Kim forteller at kineserne er overlegne på verdensbasis, mens det i første rekke er russerne som dominerer i Europa. I klassen hans i EM er det derimot en italiener som er favoritt, og det gjør sitt til at stemningen i hallen er ventet å nå kokepunktet.
Dette er ganske stort i Italia, og under det nasjonale mesterskapet der nede var det 3 000 tilskuere. Nå kan det kanskje komme det dobbelte, tror Kim.
Selv håper han å holde hodet kaldt når han skal i ilden. Og 19-åringen har tro på en god plassering.
Jeg håper på en topp ti-plassering, i tillegg til at jeg har et mål om å bli beste utøver under 20 år, innrømmer wushu-talentet.

Travel hverdag

Kim har absolutt nok å gjøre når det kommer til idrett. I tillegg til å ha satset på wushu på heltid de to siste årene, er han også travelt opptatt med å jobbe for Lyn.
Jeg jobber for dem tre dager i uka, der jeg er keepertrener for klubbens 11"er-lag. Det er mange talenter å ta hånd om, fastslår 19-åringen.
Selv håper han altså å ta europamesterskapet med storm i sin internasjonale debut om kort tid. Full klaff i 90 sekunder er nok til å gjøre suksess...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.