Gå til sidens hovedinnhold

Ser frem til fest i Niels Juels gate

Bydel Frogner la frem sitt budsjettforslag mandag, til stor glede for alle med tilknytning til Frogner frivillighetssentral.

NIELS JUELS GATE: "Det forutsettes at driften videreføres til tross for BU-vedtaket", står det å lese i budsjettforslaget. Dette gleder naturlig nok styreleder Oddvar Skogsletten.

Vi har jobbet hardt for å få frem viktigheten av arbeidet som gjøres av oss frivillige for bydelens beboere. Ingen vet bedre hvem som trenger hjelp til å handle, til å gå tur eller andre tjenester. Man skal ikke undervurdere viktigheten av å få være til nytte og glede for noen. Å få være frivillig holder oss i positiv vigør, sier Skogsletten.

Sinte 90-åringer

Det gjorde nok et visst inntrykk på politikerne da vi troppet mannsterke opp i Åpen halvtime og skjelte og smelte. Når en 92-åring kjefter på deg på en høflig måte må du jo lytte, må du ikke? spør han retorisk.

Administrasjonen kunne kappe 300.000 kroner. Det ville betydd kroken på døren for mer enn 75 frivillige og drøyt 120 brukere. Om vi ble borte ville bydelen fått mye større utgifter andre steder i budsjettet, det er jeg overbevist om, sier styrelederen.

For alle

Vi skal være et tilbud for alle, enten du er millionær som trenger hjelp til å forstå PC-en din, eller du er en enslig eldre dame høyt oppe i oppgangene, med dårlig økonomi, som trenger hjelp til å handle, og som kanskje ikke har penger til frokost hver dag, sier Skogsletten.

Han tør ikke å heise flagget helt til topps ennå. Men to dager etter bydelens budsjettbehandling er det samling på sentralen. Og da håper han feiringen kan ta skikkelig av.

Jeg fortalte noen av brukerne her i dag at vi ligger an til tilskudd for neste år. Da kom det skikkelige jubelrop. Og nå lyder det munter musikk fra pianoet her. Vi håper og tror på fortsatt liv her, sier Skogsletten.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger