RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser mot Kina


Up and comming: Martin Tonne (15) (foran), Erlend Storsul Opdahl (16), Petter Nøding (17) og Hanif Kawousi i Blue Basement har fått med låten «Silverspoon» på samlealbumet «Norwegian Wood Music for China vol.1» som gis ut i Kina i disse dager.
Up and comming: Martin Tonne (15) (foran), Erlend Storsul Opdahl (16), Petter Nøding (17) og Hanif Kawousi i Blue Basement har fått med låten «Silverspoon» på samlealbumet «Norwegian Wood Music for China vol.1» som gis ut i Kina i disse dager.
Låten «Silverspoon» av Blue Basement slippes i disse dager på CD, i Kina.

Bøler/Bjørndal/Holmlia: Dette er en stor sjanse for oss og betyr veldig mye. Vi håper jo at vi blir oppdaget og får spillejobber ut av det. CD'en kan også gi oss mulighet for turné i Kina, sier gitarist og vokalist Hanif Kawousi, som sammen med Petter Nøding på trommer, Martin Tonne på gitar og Erlend Storsul Opdahl på bass, utgjør bandet Blue Basement.

De fire unge guttene kommer fra Bjørndal og Holmlia, men øver i kjelleren på ungdomsklubben på Bøler.

Særegen lyd

Det er plateselskapet October Party Records som gir ut CD'en «Norwegian Wood Music for China vol.1». Utgivelsen gir norske band mulighet til å presentere seg for verdens største musikkmarked. CD'en trykkes i 10 000 eksemplarer og skal distribueres sammen med kjente musikkmagasiner i Kina.

Blue Basement bidrar med låten «Silverspoon», en låt bandet mener er godt utviklet og som viser flest musikalske sider ved bandet.

Silverspoon handler om mye forskjellig. Det er en personlig låt, samtidig som mange kan kjenne seg igjen i den. Det er stort tolkningsrom i låten. Vi spilte den inn gratis i kjelleren på Manglerudklubben, så kvaliteten er ikke all verdens. Men vi håper at vi kan komme oss i studio i Moss i løpet av høsten, sier Petter Nøding og Hanif Kawousi.

Høye ambisjoner

Blue Basement skriver egne låter og melodier i den vide og generelle sjangeren indierock. De er fortsatt i den eksperimentelle fasen.

Vi spiller mye rart. Vi vil ikke være lik alle andre, ønsker å være kreative og eksperimentelle. Lyden vår er helt særegen og på lang sikt ønsker vi å skape en egen sjanger, sier bandmedlemmene.

Bandet mener de har stort utviklingspotensial og tror de kan nå langt. Det er ingenting i veien med ambisjonene.

Ingen i bandet setter noen grenser. Vi gir oss ikke selv om vi får en Grammy. Jeg håper vi kommer langt og påvirker verden på en eller annen måte, sier Hanif Kawousi.

Hvis vi spiller konserter som kommer på nyhetene i et annet land og folk begynner å planlegge livene sine rundt konsertene våre er vi fornøyde, legger Erlend Storsul Opdahl beskjedent til.

Bandet er seriøse, men har det samtidig gøy. Nå ønsker de spillejobber i Oslo. De har allerede meldt seg på til neste runde i Ungdommens kulturmønstring, er med i avstemmingen på MSN Oslo Musicweek (internettbrukere stemmer fram band som skal spille på en konsert 18-20. oktober), og skal spille på Kjeller'n Rock i Ski i begynnelsen av desember. Blue Basement er også invitert til å bidra med en ny låt på «Norwegian Wood Music for China vol.2».

Vi skal benytte den sjansen, forsikrer bandet samstemt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere