anders.auberg@dittoslo.no "/>

Ser om snødeponi dreper vegetasjon

DØDT: Vinterens snødeponering fører til død vegetasjon. Nå skal EBY foreta en befaring for å vurdere tiltak.

DØDT: Vinterens snødeponering fører til død vegetasjon. Nå skal EBY foreta en befaring for å vurdere tiltak. Foto: FOTO: ANDERS AUBERG

Denne uka foretar Eiendoms- og byfornyelsesetaten en befaring ved Smart Club Alnabru for å sjekke om prøveprosjektet med snødeponering dreper vegetasjonen.

ALNA: I vinter har Statens vegvesen stengt av E6 i nordgående løp for å kunne bruke et område ved Smart Club Alnabru til snødeponering. Området er regulert som et parkbelte, og nå vil Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) gå på befaring for å sjekke eventuelle miljøgifter.

Del på Facebook

– Skader på vegetasjon i forbindelse med snødeponering skapes av veisalt. EBY har tidligere gjort tester av avsmeltingsrestene ved snødeponering, og vist at disse restene inneholder miljøgifter, men ikke i en slik grad at vegetasjon tar skader. Når det gjelder snødeponeringen ved Smart Club vil EBY foreta en befaring av området i løpet av denne uken og deretter vurdere behov for tiltak, sier Line Leirstrand Øvrum i Eiendoms- og byfornyelsesetaten.

Får asfaltrester

Per Rune Lunderby i Smart Club-ledelsen har sett bruken av dette området som snødeponi de to-tre siste årene.

– Dessverre renner det fra deponiet, så vi får en strøm av asfaltrester og slagg ned til oss, sier han.

Likevel forstår han at E6 er hardt belastet om vinteren på grunn av salting.

Sol hele dagen

Lena Nesset i EBY sier at dette området er regulert som et parkbelte, mens det på den andre siden av Ytre Ringvei mot Tvetenveien er et parkområde.

Olaf Mathisen i Statens vegvesen forklarer at de i forkant og etter deponeringen gjennomfører analyser av massene der snøen har vært.

– Vegvesenet har i alle år lagt ut snø langsmed riksvei, enten ved utfresing eller brøyting. På grunn av geografisk beliggenhet med sol hele dagen, har vi ment at strekningen langs E6 sør for Tvetenveien var egnet til å legge ut snø fra riksveinettet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.