RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser på andre muligheter


Vil informere: Informasjonssjef Morten Schau i Hafslund lover at de skal være gode på å informere om alle gravearbeidene i Bydel Østensjø framover. 
Arkivfoto: Trine Dahl-Johansen
Vil informere: Informasjonssjef Morten Schau i Hafslund lover at de skal være gode på å informere om alle gravearbeidene i Bydel Østensjø framover. Arkivfoto: Trine Dahl-Johansen
Hafslund ser på alternativer for å få fjernvarme til Langerud sykehjem.

LANGERUD: Vi vil selvfølgelig ikke begynne å grave i gravhauger, så vi følger nøye med. Det er ikke nytt for oss at det ligger fornminner der. Både Riksantikvaren og Friluftsetaten er inne i bildet og vi har hatt møte med Østensjøvannets venner om graveaktiviteten vi skal ha i bydelen. Vi har hatt tett og fruktbar dialog med dem hele veien. Nå som vi skal fortsette fjernvarmeledningen til områder som Godlia og Oppsal, har foreningen interesser der i forbindelse med bekkeåpninger og så videre, sier informasjonssjef i Hafslund, Morten Schau.

Ute på høring

Han forteller at det vil bli en del graveaktivitet i området i løpet av 2010, for nå skal de selge fjernvarme til kundene.

Dette graveprosjektet på Langerud er meldt inn til Oslo kommunes samordning og planene er sendt ut på høring. Byantikvaren og Friluftsetaten har vært på befaring med tanke på gravrøysene og Oldtidsveien. Akkurat nå er saken hos Riksantikvaren og vi avventer saken til vi får tilbakemelding derfra, forklarer informasjonssjefen.

Kan bore under

I dag er planen å grave ledningen ned langsmed turveien som går over til Skullerudveien. Den turveien går allerede gjennom feltet med gravrøyser og krysser Oldtidsveien. I følge kartet til Riksantikvaren er dette området automatisk fredet på grunn av gravrøysene og de er kategorisert som et arkeologisk minne. Det er mulig vi må endre den planlagte traseen. Det kan være vi må gå en lengre sløyfe og grave bort til krysset Enebakkveien/Skullerudveien istedenfor. Alternativt kan vi bore oss under, som vi gjorde ved Østensjøvannet. Det koster litt mer, men vi kan jo ikke bare ture fram som vi vil.

Må ha gravetillatelse

Schau kan ikke si noe om hvor lang tid det vil ta før denne første jobben er gjort.

Først må vi få tilbakemeldingen fra Riksantikvaren. Så må vi søke om gravetillatelsen. Det gjenstår også mye for å få resten av ledningsnettet ferdig. Vi ser blant annet på løsninger når det gjelder Godliabekken og Oppsalbekken. Men når fyringssesongen starter igjen om et års tid, skal ledningene være ferdige til Oppsal skole. Vi skal være gode på å informere befolkningen om når, hvor og hvor lenge vi skal holde på på de enkelte stedene vi skal grave, lover han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere