Ser snart lyset

– Hele skigruppa gleder seg nok til at det blir lys på turveistrekningen fra Brekke til Hammern, sier Kolls skileder, Hans Hamran, som var ute på joggetur søndag kveld. Foto: Kristin Tufte Haga

– Hele skigruppa gleder seg nok til at det blir lys på turveistrekningen fra Brekke til Hammern, sier Kolls skileder, Hans Hamran, som var ute på joggetur søndag kveld. Foto: Kristin Tufte Haga

Kolls skileder gleder seg til lys langs turveien til Hammern. – Men dette er noe hele skigruppa har ventet på, sier Hans Olav Hamran.

Susanne Moen (til venstre) og Anine Næss fra Bjølsen, bruker ofte turveien fra Brekke til Hammern, og ser også frem til lys langs trimløypa.

MARIDALEN: Man trenger slett ikke føle seg alene i mørket, på turveien fra Brekke til Hammern i Maridalen en søndag kveld. Mange sprekinger er på vei; syklende, løpende og gående. En som bruker turstrekning ofte, er leder for idrettslaget i Kolls skigruppe, Hans Olav Hamran fra Korsvoll.

Mer tilgjengelig

– Det er så bra at det nå snart blir lys langs denne turveien. Lys gjør løypa mye mer tilgjengelig for alle på mørke vinterdager. Med start fra Grinda på Korsvoll, blir dette en ny inngang til Marka. Ikke bare bruker jeg denne løypa mye, men hele skigruppa bruker turveien til trening, både med og uten snø. Blant annet til løping, sykling og selvfølgelig på ski, sier Hamran, som håper på at siste link av turveien fra Brekke og videre opp mot Sogn, kommer ut bak Nordberg kirke.

Eliteutøvere

– Der ligger Koll-hytta, så det hadde vært veldig fint, sier Hamran, som ikke bare gleder seg over at det snart blir lys på turveien fra Brekke til Hammern.

– For første gang på veldig mange år har Kolls skigruppe nå hele fire seniorer – menn – i eliteklassen, og som skal delta i norgescupen denne sesongen. Det er vi så klart stolte av. Koll har rundt 200 skiaktive, små og store. Men vi tar gjerne imot flere og oppfordrer også til mer rekruttering fra de minste, spesielt fra første til femte skoleklasse. Trening fremover er tirsdager og torsdager, inviterer Hamran.

Mer om eliteutøvere, trening og Koll ski: www.koll.no.

Det blir lys til jul

Arbeidet med å få lys på strekningen fra Brekke til Hammern er i full gang, men det blir litt forsinkelser.

– Etter avtale med entreprenøren skulle lyset på 15. november. Det har imidlertid oppstått noen problemer som fører til litt forsinkelse. Vi håper at anlegget kommer i drift i månedsskiftet november/desember, sier presseansvarlig i Friluftsetaten, Anne Aakervik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.