Gå til sidens hovedinnhold

Ser stygt ut for Oslo City

Oslo City måtte vinne mot Skeid for å ikke bli helt distansert i bunnen av tabellen.

BISLETT: Settingen var soleklar for begge lagene på Bislett denne flotte augustkvelden - begge lagene måtte vinne. Skeid for å ikke miste taket på tetlagene Kristiansund og Hødd, Oslo City for å ikke bli videre akterutseilt i bunnen av tabellen.

Bedre enn tabellen tilsier

For den som trodde at Skeid skulle få det enkelt mot tabelljumbo Oslo City, får tro om igjen. Oslo City har nemlig gjort sine saker svært bra i de fleste av årets oppgjør, men det store problemet for Groruddals-mannskapet er at de ikke evner å stå distansen i 90 spilleminutter, så var også tilfellet borte mot storfavoritten Skeid mandag.

Merket nok presset

Skeid på sin side hadde tatt fattige ett poeng på de tre siste kampene før møtet med Oslo City og merket nok presset etter hvert som minuttene tikket og målene uteble.

Men, tre minutter før pause fant innlegget fra Preben Mankowits endelig rett adresse og Oluwasegun Abijodun kunne gi Skeid den meget etterlengtede ledelsen foran 230 tilskuere - de fleste Skeid-supportere.

Skeid vokste på oppgaven utover i den andre omgangen og bare en mesterlig Fasal Masood i Oslo City-målet forhindret flere scoringer helt innledningsvis.

Ellevill feiring

Med drøye 20 minutter igjen å spille kunne Mesut Can doble Skeid sin ledelse til elleville jubelscener fra lagkameratene - helt tydelig at dette var en kjærkommen og viktig scoring i en svært viktig fase av kampen. For selv om Skeid kjørte løpet i sitt spor, så var City tidvis farlig frempå.

Den berømmelige spikeren...

Fire minutter før full tid satte innbytter Peter Sørensen Nergaard inn 3-0 på et godt langskudd - og samtidig inn spikeren i Oslo City-kista for denne anledningen.

Oluwasegun Abijodun økte til 4-0 på overtid, en viktig scoring å ta med seg da målforskjell kan spille inn i oppgjørets time.

– Veldig viktig seier

Kveldens tomålsscorer Oluwasegun Abijodun var sammen med Mesut Can og Mads Astrup Skeid sine beste spillere, og selvfølgelig var han strålende fornøyd med seier og scorede mål;

– Dette var en veldig viktig seier for meg og laget mitt, fordi vi måtte vinne for å henge med i toppen av divisjonen. Som profesjonell så må man ha fokus og det synes jeg vi hadde - vi lot ikke nerver ta overhånd, men spilte tålmodig og ble belønnet med en stor seier til slutt.

– Jeg er veldig glad for å score de to målene her ikveld, men nesten mer glad for å få til spillet mitt inne i boksen, forklarer Abijodun med et stort smil.

– Må vinne fem kamper

Tonen var naturlignok en helt annen blant Oslo City-spillerne, men kaptein Mike Dumboya nekter for at laget ikke skal klare seg i divisjonen;

– Det begynner å se vanskelig ut nå, det skal jeg innrømme, men vi skal og må klare å vinne fem av de siste ni kampene.

– Vi håper å overleve i divisjonen, men det er klart det blir vanskeligere og vanskeligere for hver runde som går med null poeng til oss, avslutter Dumboya til Lokalavisen Groruddalen.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus