RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ser­ge øns­ker salg av vin i sin butikk

In­ne­ha­ver av Den lil­le fran­ske os­te­bu­tik­ken ved Bir­ke­lun­den, Ser­ge McGlade-Gran­do, hå­per å kun­ne sel­ge vin til kun­de­ne et­ter valget.

GRÜNERLØKKA: – Her sel­ger vi ikke bare fran­ske spe­si­al­va­rer, men en hel­het­lig opp­le­vel­se, sier Ser­ge.

Nett­opp der­for sy­nes han det er synd at han ikke har til­la­tel­se til å sel­ge vin som pas­ser til ost og/el­ler de and­re spe­si­al­va­re­ne han har i sin lil­le delikatesseforretning.

Mang­fold og kva­li­tet

Det er Venst­re som foreslår at salg av vin i for­ret­nin­ger som Den lil­le fran­ske tillates, og de øns­ker med det­te mer mang­fold og bed­re kva­li­tet.

– Det er bra både for næ­rings­li­vet og for oss for­bru­ke­re. Vi kan få råd om hvil­ken vin som pas­ser til ak­ku­rat hvil­ken ost, sier stortingskandidat for Venst­re i Oslo, Guri Mel­by.

LES OGSÅ: Si din mening om skjenkepolitikken

Det er Ser­ge helt enig i.

– Vin og mat pas­ser sam­men, og vi øns­ker å opp­ly­se kun­de­ne om at al­ko­ho­len ikke står i sen­trum, den er faktisk bare en li­ten fak­tor i vin, sier Ser­ge.

Med det­te me­ner han at drikkekulturen i Nor­ge har be­hov for en hold­nings­end­ring.

– Her job­ber vi med kul­tur, og det hand­ler først og fremst om vin som smak. In­ter­es­sen for vin i Oslo er nem­lig stor, det bare mang­ler litt på kunn­ska­pen, sier han.

Ser­ge me­ner at der­som al­ko­hol­lo­ve­ne had­de vært litt roms­li­ge­re, vil­le drik­ke­kul­tu­ren i Norge vært an­ner­le­des.

Mo­der­ne al­ko­hol­po­li­tikk

Venst­re undertstreker at de med dette forslaget ikke øns­ker en av­vik­ling av Vinmonopolet.

– Jeg tror man­ge spe­si­al­bu­tik­ker vil set­te pris på den­ne mu­lig­he­ten. En ita­li­ensk mat­bu­tikk vil sik­kert øns­ke å sel­ge vin fra sam­me om­rå­de som de sel­ger mat. En mat­bu­tikk fra uli­ke re­gio­ner i Nor­ge vil kan­skje hel­ler sel­ge sterk­øl i sin bu­tikk, som vi også vil åpne for, sier Mel­by og leg­ger til:

– Vi må ta skrit­tet over i en mer mo­der­ne al­ko­hol­po­li­tikk, avlutter hun.
 

LES OGSÅ:

Utelivsverstingene skal tas

Mangfold i Oslos alkoholpolitikk

Vil vekk fra KrFs alkoholpolitikk

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere