RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Serieavhengig

Jeg må bare innrømme det. Jeg er hekta, hekta på TV-serier på DVD. Når man først har funnet en knakende god serie, er det veldig vanskelig å legge bort fjernkontrollen.

Før seriene kom på DVD, klarte jeg aldri å følge med fordi jeg ikke gadd å planlegge uka mi etter TV-programmet. Men nå, nå kan jeg se serier når jeg vil. Dessuten kan jeg se så mange episoder på rad som jeg bare orker.

Avhengigheten startet for ti år siden. Som utvekslingsstudent i Alaska ble jeg «utsatt» for Seinfeld kveld etter kveld. Det tok selvfølgelig ikke lang til før jeg ble hekta på Jerry, George, Elaine og Kramers ville krumspring og desillusjonerte oppfatninger av verden rundt dem.

Deretter gikk det slag i slag, eller serie i serie. Fra hysteriske The Simpsons, til den geniale, men sære Arrested development.

Deretter var veien kort til det jeg vil si er serien over alle serier, nemlig Sopranos. Her følger vi den psykisk ustabile gangsterbossen Tony Soprano, hans humørsvingninger og manøvrering blant mafiafamiliene i New Jersey og New York. En herlig serie som har medført flere svært sene kvelder. I forrige uke var en epoke over. Da så jeg siste episode av serien. Det var vemodig og skapte et tomrom og savn. Man vil bare ha mer og mer. Men slik blir det dessverre ikke. Avhengighet er vanligvis ingen god ting, men serieavhengighet kan absolutt anbefales.

Men heldigvis finnes det gode erstatnings-serier. For eksempel The Wire. Gjennom fem sesonger får man følge et fantastisk persongalleri, med politiet, politiledelsen, politikere, doplangere, narkobaroner, havnearbeidere, skolevesenet og media i byen Baltimore i USA. Fra den forfyllede politimannen McNulty som drikker Jameson som andre drikker vann. Til narkobaronen og markedsøkonomen Stringer Bell, den brutale men rettferdige ransmannen Omar og narkomane og naive Bubbs. Jeg har aldri opplevd en serie, eller en film med et mer komplett og gjennomført persongalleri. Dette er en serie til å bli glad i.

Nå går jeg straks løs på de tretten siste episodene av The Wire. Jeg gleder meg noe helt utrolig, men det blir igjen vemodig å ta farvel med McNulty, Daniels, Bubbs, Omar og alle de andre som man er blitt så godt kjent med.

Hvor veien går etter The Wire vet jeg ikke, men jeg skal nok finne nye serier å bli avhengig av. Hvis du har gode tips, er det bare å si ifra! Avhengigheten må stagges.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere