Seriemestere for første gang

Star Cricket Club har all grunn til å være fornøyd med årets innsats i serien. FOTO: PRIVAT

Star Cricket Club har all grunn til å være fornøyd med årets innsats i serien. FOTO: PRIVAT

Star Cricket Club har ventet i mange år på seriegull, og i år klarte endelig gjengen fra Søndre Nordstrand å gå til topps.

Klikk på bildet for å forstørre.

Star-spillerne feiret seriegullet med bravur. FOTO: PRIVAT

Klikk på bildet for å forstørre.

Adeel Qazi.

SØNDRE NORDSTRAND: – Dette er en stor ære for oss. Vi har blitt norgesmester fire ganger siden 2000, men seriemesterskapet har vi måttet jobbe for i 13 år, sier Star-spiller Sarfraz Khan.

Det var tøff kamp om årets seriemesterskap i cricket, men Star avgjorde gullkampen med seier mot Sentrum i siste kamp.

– Sentrum er blant de første klubbene i Norge, men nå slo vi dem ganske lett, forteller Khan.

Star-veteranen kom til Norge i 1991, og begynte straks å spille cricket. Etter å ha spilt for andre klubber først, var han med på å stifte Star i 1996.

– Allerede i 1997 var vi nære å ta seriegull, men vi ble nummer to. Etter det har vi ikke vært i nærheten, men i år har vi plutselig vunnet nesten alle kampene, smiler Khan fornøyd.

Cricketveteranen er selv en av nøkkelspillerne på laget. Av andre nøkkelspillere kan Adeel Qazi og Usman Saaed nevnes, og begge har dominert statistikkene både internt og nasjonalt denne sesongen. Qazi er også på det norske landslaget, mens Saaed har valgt å takke nei til spill med flagget på brystet.

God rekruttering

Årets sesong har vært et langt eventyr for Star, og laget har bare tapt fire kamper i serien. Til slutt skilte tre poeng ned til Jinnah på andreplass.

– Det er veldig motiverende for oss å vinne serien, så det er bare å jobbe på videre. Det blir også lettere å rekruttere nye ungdommer etter en slik seier, sier Sarfraz Khan.

Han er opptatt at ungdommer i bydelen skal søke seg til idretten.

– Vi har i dag mange talenter som er funnet i bydelen og fulgt opp. Vi vil samtidig ønske flere ungdommer velkommen til klubben. Klubben ønsker også å takke Bydel Søndre Nordstrand for deres støtte og tillit til klubben. Med deres hjelp klarer vi å engasjere ungdommer på en positiv måte og hindre dem i å søke kriminelle miljøer, sier Sarfraz Khan.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.