Gå til sidens hovedinnhold

Seriemestre ser fremover

Bislet Baskets ubeseirede jentelag ser frem til å få en skikkelig hjemmebane i den kommende flerbrukshallen på Marienlyst.

BOLTELØKKA: For to uker siden skrev Lokalavisen om den kommende flerbrukshallen på Marienlyst, som etter planen skal stå ferdig i mai. Dette er blitt behørig bejublet i det lokale idrettsmiljøet. Vi besøkte Bislet Baskets jentelag, da de trente i gymsalen på Bolteløkka skole forrige uke.

Hjemmebane?

Mia Nordberg og Marie Ting Falch Orre meldte seg inn i Bislet Basket rundt vinterferietider, og forteller at de stortrives med den unorske ballsporten.

De legger ikke skjul på at de gleder seg over nyheten om flerbrukshallen.

Denne gymsalen er jo egentlig mindre enn en vanlig basketballbane, sier Mia.

Merkingen er ikke spesielt bra heller, legger Marie til, og peker mot parketten. Dessuten henger kurven skjevt, noe som gjør at vi kan få inn feil sikteteknikk.

Alt tyder på at sikteteknikken ikke har rukket å slå feil ut så langt. Før siste seriekamp er nemlig jentene fremdeles ubeseirede, og seriemesterskapet er praktisk talt sikret.

Nå ser de frem til å få en ordentlig hjemmebane.

I dag spiller vi hjemmekampene våre i Vulkanhallen ved Akerselva, så det blir kult å flytte til Marienlyst, sier Marie.

Endelig!

Styremedlem Gunhild Wøien er meget godt fornøyd med at bydelens første idrettshall omsider blir en realitet.

Vi har lenge vært opptatt av, og frustrert over, mangel på idrettshaller i vår bydel og nabobydelene, sier hun i en e-post til Lokalavisen. Bislet Basket er den raskest voksende klubben i basketkretsen, og vi har vokst fra snaut 30 aktive til mer enn 100 medlemmer fra sommeren 2008 og fram til jul. Vi har ambisjoner om å bli den største basketklubben i Oslo i løpet av 2011, og er altså mer enn godt på vei. Hallen på Marienlyst er veldig viktig for våre muligheter til å nå dette målet, fortsetter hun.

Vil ta lokale hensyn

Hvem som får tildelt tid i hallen er ikke klart enda, forteller Ingrid Tollånes, generalsekretær i Oslo Idrettskrets.

Idrettskretsen står ansvarlig for tildelingen i samarbeid med særketsene i Oslo. De vil forsøke å ta lokale hensyn så godt det lar seg gjøre, forteller Tollånes.

Vi prøver å skaffe de lokale lagene flest mulig timer i de næriggende hallene, men mangelenen på treningsfasiliteter gjør at mange lag må reise ut fra der de bor, allikevel. akkurat hvordan det blir på Marienlyst må vi se nærmere på når neste sesong planlegges, sier hun.

Reklame

Morsdag og valentine: Nå er det tilbud på blomster levert på døra