*Nettavisen* Nyheter.

Seriøs moro ikke bare for studentene

Studentersamfundets storstue på Majorstuen skulle være et palass for seriøse samfunnsdebatter og akademisk diskusjon. Men bygget fungerer bra til fest også!

MAJORSTUEN: Da grunnsteinen til det fremtidige Chateau Neuf ble lagt ned i 1963, så arkitektene for seg store lørdagsmøter i Storsalen, debatter og foredrag i de mindre salene og ellers god plass til studentenes uformelle møtevirksomhet og interessante diskusjoner.

I dag viser en internettavstemning på Studentersamfundets hjemmesider en litt annen virkelighet. Det studentene vil ha er, i prioritert rekkefølge; billig øl, kul musikk, diskodans & flørting, mye folk og pene lokaler.
Og det studentene vil ha, det skal de få.

Ølprisene er allerede satt ned, og fremover vil styret i Studentersamfundet satse på store konserter og fester. Men ikke på bekostning av de mindre arrangementene.

Styrken vår ligger i mangfoldet, sier Studentersamfundets informasjonssjef Øyvind Lium.

Store arrangementer, som fester og konserter, trekker nok flere folk, men vi ser at de mindre konseptene har veldig lojale brukere.
Det er rundt 15 arrangementer i uken på Chateau Neuf, og tilbudet spenner fra debatter, populærvitenskapelige foredrag og politiske møter til forfatteraftener, filmvisninger og teateroppsetninger. I tillegg holder et tjuetalls foreninger til på huset. Og selv om målgruppen er studenter, er arrangementene åpne for alle.

Fullt hus og full fest

I foajeen står Heine Strømme og Gaute Haaversen og klistrer opp plakater. De er med i Weekend Society, som arrangerte årets første fullhus-fest nylig. Temaet var Brazilian Nights, det kom DJ fra London og opptil 2500 gjester. Det hørtes ut som vanvittig mye arbeid å arrangere.

Det er klart at man kan bli drittlei de siste ukene før et så stort arrangement, men det går over. Dugnadsånden er jo på topp blant norske studenter, flirer Gaute.
Neida, det er morsomt å være med å få til ting.

Heine tror at tilbudet på Chateau Neuf bare kommer til å bli bedre og bedre framover.
Hittil har man kanskje ikke klart å utnytte stedets potensial helt, men nå skjer det ting.
Betong har tradisjonelt vært en viktig konsertscene i Oslo, og det er klart vi vil tilbake dit, sier Øyvind Lium.
Både Ralph Myerz og Røyksopp spilte på Chateau Neuf før de ble kjente, så det er jo bare å følge med, sier Øyvind Lium.

Flere av de faste konseptene er populære, blant annet ble metallklubben South of Heaven nominert til årets klubb av Natt&Dag i fjor. Og flere anbefaler Nybrott, en scene for uoppdagete band.

Lekeplass for voksne

Hanna Midtlyng og Eyvind Nordval står bak baren i Glassbaren, en av to kafeer som er åpne hver dag.
Begge mener at huset spiller en viktig rolle for Oslo som studentby.

Studentene trenger jo en liten "lekeplass", smiler Hanna. Hun er leder for barforeningen Tappetårnet, og anslår halvt fleipende, halvt alvorlig at hun legger ned 40 timer gratisarbeid i uken.

Alle som jobber, her jobber frivillig, for å lage et godt studentmiljø og gi Oslo det studenthuset storbyen fortjener. Belønningen er billigere øl, nye venner og visstnok legendariske internfester. I tillegg får man jobberfaring i et veldig hyggelig miljø.

Dette trekker også Øyvind frem.
Vi leker litt voksenliv her. Det er lov å prøve og feile, vi klubber ikke ned kreativiteten her på huset. Pub-til-pub-runde inne på Chateau Neuf kan kanskje høres ut som en vill idé, men det har blitt til "Alle Festers Mor", som er en årviss kjempesuksess.

Festlige nachspiel...

Hanna og Eyvind gleder seg til Alle Festers Mor i april. Dessuten kommer forhåpentligvis en artist av internasjonal størrelse i løpet av våren. Det er nesten i boks, men hvem det er nekter Eyvind å sladre om.
Helt sikkert er det at Hurra Torpedo spiller i februar. Også det gleder begge seg til.

Eller er det skrekkblandet fryd?
Det er ikke bare-bare å være barnepasser for Hurra Torpedo! sier Hanne.

Men om en del av jobben er å passe på artister, er en del av belønningen å få feste med dem etter konsertene. Heine Strømme husker nachspielet med house-legenden Etienne De Crècy, som hadde det så gøy at han spilte til klokka sju om morgenen. Også Øyvind har en nachspiel-historie å dele. For et par uker siden spilte Rex Rudi på Chateau Neuf, og ble så klart igjen på nachspiel.

Vi ble sittende og diskutere rockabilly og poloskjorter, det var gøy det, smiler Øystein.
Det er jo plass til begge deler her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag