RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Servicebuss rute 78 a-b


Arkivfoto: Trine Dahl-Johansen
Arkivfoto: Trine Dahl-Johansen

Nordstrands Blad dekket 15.01.09 den formelle åpningen av Nav på Skullerud, der trygdekontor, arbeidskontor, boligkontor og tiltakssenteret i bydelen nå er samlet. Avisa har, som NAV- og bydelsledelsen, viktig fokus på hvor godt man blir tatt imot når man først er kommet innenfor døra.

I god tid før sentraliseringen av NAV, sommeren 2007, startet bydelens pensjonistforeninger sammen med bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget arbeidet med å påvirke Oslo Sporveier/Ruter slik at veien fram til ytterdøra på NAV skulle bli like lett, ved å få på plass igjen det tidligere kollektivtilbudet.

Pr. åpning i januar 2009 har dette ikke lykkes. Ruter står på sitt, -i de få og seine reaksjoner de har kommet med på utallige henvendelser som er sendt dem; Busskifte i Abildsøkrysset Enebakkveien / Østensjøveien er, ifølge Ruter, tilstrekkelig service overfor NAV-kontorets brukere fra Manglerud/Ryen og nordre Abildsø.

Arbeiderpartiet og SV i bydelsutvalget i Østensjø kan ikke se at dette er i tråd med Oslo kommunes prinsipper. Det vitner verken om engasjement, brukerorientering eller er tegn på en by som virkelig tenker universell utforming, enn si miljøvennlig transport generelt.

Vi ser at Ruter i denne saken forventer langt mer av ikke-bilkjørende eldre kvinner enn det den gjennomsnittlig oppegående Oslomannen finner seg i for å komme seg fra A til Å.

Bydelens eldre er løsningsorienterte og har kommet Ruters økonomiske innvendinger i møte; Mindre hyppige avganger i tidsrommet 11-15 er foreslått for å gjøre det mulig å komme seg til Langerud, Skullerud og til legesentre på Bogerud langs en og samme linje. Vi tviler på om runden rundt Skullerud kan ta mer enn et par minutter, siden trafikken fra Østensjøveien gjennom Abildsøkrysset stopper oftere enn sørfra Enebakkveien. For å spare tid kan bussen ha begrensede stopp fra Bogerud til Skullerud T (NAV), for eksempel én stopp mellom Skullerud og Abildsø-kirken.

Eldre og øvrige NAV- kontorbrukere og beboere, ansatte og besøkende på Langerud sykehjem vil ikke finne seg i å bli prioritert lavere enn brukere av Østensjø miljøpark, jr. stoppestedet i Østensjøveien, som er mest til nytte for ornitologer!

De røde i Østensjø bydel krever svar på bydelens henvendelse av 12.12.2007 der vi gikk imot åpning av busstrafikk i Paal Bergs vei, men derimot anbefalte å legge traseen om Skullerud /General Ruges vei, spesielt med tanke på NAV- åpningen på Skullerud.

Det drøye året som har gått bør ha ført til at en løsning i favør av Ruters brukere på Manglerud, Ryen og Abildsø er nært forestående.

Dersom Ruter ikke kan imøtekomme behovet gjennom de skisserte justeringene ber vi om at Ruter snarest kommer til komiteen for bydelsutvikling, miljø og kultur, og gir oss orientering om hvordan lokaldemokrati, levekårsutjevning og rettferdig ressursfordeling ivaretas i denne typen saker.Kristin Sandaker

BMK- komiteen Østensjø arbeiderparti

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere