*Nettavisen* Nyheter.

Sesong for hjelm!

Går det egentlig an å se kul ut i sykkelhjelm? JA! mener Trygg Trafikk.

Hvorfor må sykkelhjelmen stå i skjærende kontrast til en kul sykkel og yndlingsjakka? Trygg Trafikk jobber aktivt med å få flere hjelmer på markedet.

OSLO ØST: Ikke et vondt ord om neonfarger og fartsstriper. Eller kanskje likevel? I mange år har det stort sett vært sportssyklisten om sykkelbudene som har hjelmer tilpasset klær og utstyr her i Norge. Men vi er tross alt ganske mange som bruker sykkelen i helt andre sammenhenger - og som godt kan tenke oss hjelmer med både annen fasong og i helt andre farger og mønstre. Nå begynner det å røre seg litt i markedet, og i år kan vi til vår store glede se en del alternative hjelmer i butikkene, skriver Trygg Trafikk i en pressemelding.

Rett på nett

To nye norske hjelmbutikker har åpnet, så nå kan du kjøpe favoritthjelmen på sykkelhjelm.no og sykkelpikene.no. Den danske nettbutikken cykelhjelm.com har fortsatt det største utvalget - og de har kort leveringstid.

Langt igjen

Men fortsatt er det et stykke igjen til vi har det store tilbudet og variasjonen den norske syklisten fortjener. Forhandlere Trygg Trafikk har vært i kontakt med hevder norske syklister ønsker den tradisjonelle sykkelhjelmen og tar i liten grad inn mer spenstige typer. Men det har vi liten tro på! I Danmark nærmest eksploderte hjelmbruken da syklistene fikk helt andre hjelmer å velge mellom. Hvorfor skal man nøye seg med neonfarger og fartsstriper når det faktisk finnes hjelmer i utallige farger og mønstre - noe som passer til akkurat DEG?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.