RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det kommer mye svensker i påsken, ler Nina Christine Osuldsen på Ark Manglerud. Her med bøkene til Camilla Läckberg, Stieg Larsson, Jo Nesbø og Erlendur Sveinsson (f.v.).
- Det kommer mye svensker i påsken, ler Nina Christine Osuldsen på Ark Manglerud. Her med bøkene til Camilla Läckberg, Stieg Larsson, Jo Nesbø og Erlendur Sveinsson (f.v.).

Sesong for påskekrim

Stieg Larsson, Jo Nesbø, Gunnar Staalesen eller Camilla Läckberg? Det skorter på ikke utvalg av krimbøker å lese i solveggen i påsken.

MANGLERUD: - Det går mye krim i påsken! Vi tar inn ekstra mye før krimsesongen, sier Nina Christine Osuldsen.

Svensker selger

Osuldsen er fast ansatt på Ark, både på Manglerud og Nordstrand. Hun kan fortelle at svenskene især gjør det bra i påsken.

Henning Mankell, Stieg Larsson og Camilla Läckberg er bare noen av de bestselgende, svenske krimforfatterne.

- Vi selger mye Stieg Larsson hele året. Han er litt mer samfunnskritisk, på en måte. Det er ikke bare en politimann med alkoholproblemer som leter etter et offer, smiler ansatt Solveig Løvås.

I disse dager selger Ark mest av Stieg Larsson og Camilla Läckberg. Nordmennene holder også tritt med Jo Nesbø, og Gunnar Staalesens Varg Veum-bøker. Som vi også begynner å kjenne fra film.

Islandske Arlandur Indridason gjør også vei i vellinga med bøkene om den islandske politietterforskeren Erlendur Sveinsson: Myren, Gravstille og den siste boken hans, Vinterbyen.

Ikke bare bøker

I virvaret av spenningsfylte krimbøker, kan de ansatte på Ark Manglerud anbefale litt annerledes, vampyraktig lektyre med svenske John Ajvide Lindquist og hans bok La den rette komme inn.

- Men vi selger også masse, masse spill som folk skal ha med på hytta! sier Solveig Løvås.

Og det blir ikke påskeferie og hyttekos for de ansatte på Ark Manglerud. De må være på sin post for å supplere krimglade påskeferierende med lesestoff.

Se bildeserien (lenke oppe til høyre) for å se hva de lokale påsketuristene skal ta med seg på ferie!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere