RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sesongen i gang på Black Box

I går åpnet Black Box dørene for nok en sesong, og først ut er forestillingen "Jimmy Young".

RODELØKKA: "Jimmy Young" av De Utvalgte er et dokudrama hvor grensene mellom liv og teater, fiksjon og fakta er hårfine.

Spesiell historie

Jimmy Young er en karakter som ble skapt i løpet av tre døgn av skuespiller Torbjørn Davidsen og videokunstner Joachim Hamou. Sammen dro de ut på en slags omvendt dannelsesreise som kom til å vare i 10 år, med Davidsen som rollefiguren Jimmy og Hamou bak kamera.
Overalt ble Jimmy et trekkplaster for unge og eldre med iver etter å eksponere seg, og resultatet ble 1000 timer med filmmateriale. Et utvalg av dette stoffet konfronterer og komplementerer den sceniske handlingen i forestillingen. Personlig materiale settes i en fiktiv ramme, og det skapes en uforutsigbar stemning der man ikke helt vet hva man er vitne til, skriver Black Box om forestillingen.
Vi får historien om en spenningshungrig mann som uten skrupler har brukt verden som sin scene. I en grenseløs søken etter rollens autentisitet har han iscenesatt spektakulære situasjoner i sitt eget liv og bløffet seg til fortrolighet hos filmstjerner i Cannes, sufienes åndelige overhode i Egypt, millionærer og prostituerte i New York og havarerte inuitter på Grønland.

Tett program

Men tradisjonen tro gir ikke Black Box seg der. 8-11 februar arrangeres det minifestival med forestillinger, installasjoner, samtaler, seminarer og fotoutstilling, hvor danser og koreograf Hooman Sharifi står i fokus. Litt over en uke senere, 20- 22 februar, kommer den belgiske koreografen Alain Platel på besøk med en forestilling om krigens absurditeter sett gjennom en barnesoldats øyne. I midten av mars kommer det internasjonale festivalmarkedets yndlinger, LONE TWIN, med det som etter sigende skal være en egenartet, mystisk og høyst sjarmerende teaterforestilling, nemlig "Alice Bell". Mer informasjon om Black Box forestillinger finner du på www.blackbox.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere