RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sett igang før sommeren


Rina Mariann Hansen (Ap) er utåmodig etter å få doblet rutetilbudet på linje 5 i Groruddalen.
Rina Mariann Hansen (Ap) er utåmodig etter å få doblet rutetilbudet på linje 5 i Groruddalen.
Nå som Oslopakke 3 er lagt frem til behandling i Stortinget, er det bare for byrådet å sette igang med 7,5 minutters rute på Grorudbanen, mener Rina Mariann Hansen.

HASLE: Nylig gikk Sporveien ut og meldte om utsettelse av doblet rutefrekvens på linje 5. Dette skulle etter planen starte opp 30. mars. Forsinket vedtak om Oslopakke 3 i Stortinget har vært brukt som forklaring, mens det tidligere har vært tagging.

Sist fredag la Samferdselsdepartementet frem forslag til Oslopakke 3. Det åpner for at byrådet likevel kan innføre 7,5 minutters rute raskt.

De bør klare det innen sommeren. Nå må det ikke lenger være noen unnskyldninger, sier Rina Mariann Hansen (Ap).

Utålmodig

Byrådet blir beskyldt for å trenere innføringen av tabellfrie ruter på T-banen. Miljøbyråd Peter N. Myhre har pekt på for store utgifter til tagging som årsak til at det må vente.

Dette har hisset opp blant annet Venstre. Også Arbeiderpartiet reagerer på bruken av vikarierende argumentasjon i diskusjonen om bedret kollektivtrafikk.

Vi synes det er rart at det stadig kommer nye forklaringer på hvorfor det blir utsatt. Først var det tagging, så var det mangel på nye vogner. Nå er det altså regjeringen og Oslopakke 3. Den saken ble lagt frem på fredag og vil bli behandlet så raskt som mulig. Det betyr igjen at pengene vil komme veldig snart, sier Hansen.

Ifølge Hansen er stortingsbehandlingen ventet før påske. Pengene til drift av kollektivtrafikk vil komme før sommeren, mener hun. Da er grunnlaget for å utsette økt frekvens borte, mener hun.

Vi vet at pakken skal behandles og vi vet at pengene kommer. Byrådet kan altså sørge for at banen får doble avganger allerede før sommeren, sier Rina Mariann Hansen.

Venstre enig

Hun får støtte av Venstres Kjell Veivåg. Han refser byrådet for alt rotet rundt 7,5 minutters ruten.

Byrådet har gjort en del forsøk på å skape uklarhet, blant annet med å bringe inn tagging og andre ting som ikke har noe med saken å gjøre. Men får vi gjennomført dette i 2008, er det rimelig raskt, mener Veivåg.

Han forventer at byrådet kommer opp med en dato for oppstart til neste bystyremøte onsdag 27. februar.

Jobben til byrådet nå blir å presentere en dato. Hvis ikke, så får de garantert spørsmål fra bystyret. Jeg forventer at de handler raskt. De har hatt godt med tid til å planlegge dette, sier en kritisk Veivåg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere