RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter fokus på funksjonshemmede

Bydel Bjerke har siden årskifte deltatt i et pilotprosjekt om minoritetsfamilier med funksjonshemmede barn.

Bjerke: Tall fra Statistisk sentrabyrå (SSB) viser at det er 30 prosent ikke- vestlige innvandrere i bydel Bjerke. Forskningsprosjektet er et samarbeid mellom Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim og bydelen, og omhandler minoritetsfamilier med funksjonshemmede barn, og hvordan de opplever samhandlingen med tjenesteapparatet. Bydel Bjerke er involvert i mangfoldsarbeid via ulike prosjekter.
- Gjennom vårt daglige arbeid i vår flerkulturelle bydel, følte vi et behov for å finne ut hvordan familier med funksjonshemmede barn oppfatter å samarbeide med tjenesteapparatet, sier resultatssjef på Barnehagenes pedagogiske fagsenter, Margot Ekren.

Strategi

Karleggingen foregår gjennom intervju med familiene, barnehager, helsesøster og generelt tjenesteapparatet. Ni familier er foreløpig intervjuet,i tillegg til kontakt med familiene har prosjektet vært innom tre barnehager.
- Vårt hovedmål er å få mer informasjon om hva som gjør samspillet utfordrende. Hva oppfatter familiene som vanskelig, og om det er de samme forholdene som for etnisk norske familier. For bydelens del vil rapporten bli brukt til å utvikle tjenester og samhandlingsstrategier, sier prosjektleder Berit Berg.

Ingen bremseklosser

Ingenting i materialet fra Bjerke tyder på at kultur og religion er bremseklosser eller barrierer i behandlingsopplegg for barna. Der er ingen form for kulturell eller religiøs fatalisme med referanse til skjebne og at man ikke kan gjøre noe, men foreldre er entydig positive til opptrenings- og behandlingsopplegg. Det som kan oppfattes som religion og kultur skyldes heller språk og kommunikasjon viser den foreløpig rapporten fra forskningen. Den endelige rapporten vil være klar i slutten av året.
- Etter at vi er ferdig med pilotprosjektet ønsker vi å gjøre dette til en større prosjekt, gjerne for hele landet. Vi tror at dette er et viktig tema som vi burde få mer oversikt over, avslutter Berg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere