*Nettavisen* Nyheter.

Setter grensen ved Lambertseter

PÅ LETING: Ensjø-gutten Simon Aarset (t.v.) leter etter bolig sammen med kompisene fra Lindeberg, Ketil Kristiansen (midten) og Mads Skovdahl (t.h.) Foto: FOTO: LINDA STRAND

Studenter har høye krav til hvor i byen de ønsker å bo.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIL BO SENTRALT: Nordstrands-gutten Torjus Kirkemo (23) forventer ikke å finne bolig før studiestart. Foto: FOTO: PRIVAT

OSLO: Selv om det er venteliste på de 7500 studentboligene til Studentsamskipsnaden i Oslo (SiO), er det mange ledige leiligheter rundt om i hovedstaden. Problemet er at mange studenter ønsker kort vei til sentrum.

Sentrale boliger

Nordstrand-gutten Torjus Kirkemo (23) og en kamerat er på leting etter en sentral leilighet. Med et budsjett på 7000 kroner i måneden per person tror han ikke de rekker å finne bolig til studiestart i august.

– Markedet er trangt og det er mye som ligger over vår komfortsone med tanke på pris, forteller Torjus.

LES OGSÅ: Studentboligkrisen: – Politikerne må tenke nytt

Høye priser i Oslo

Høye priser er et problem for studentene, og de 7500 studentboligene til SiO er et godt alternativ da minsteprisen er 1850 kroner i måneden.

– Vi har mange flere søkere i år og det er stort behov for nye studentboliger i Oslo. Vi har ambisjoner om å bygge 4000 nye studentboliger innen 2020 og vi har konkrete planer, sier direktør for studentboligene i Oslo, Trond Bakke til dittOslo.

Selv om prisene til SiO er lave er ikke dette et alternativ for Nordstrand-gutten.

– Studentbolig hvor man har den alene, ja. Men ikke om jeg må dele med fremmede, sier Torjus.

LES OGSÅ: – Det er ingen boligkrise

Lavere prisklasse

Lindeberg-guttene Mads Skovdahl (20) og Ketil Kristiansen (20) leter nå etter bolig sammen med Ensjø-gutten Simon Aarset (20) og en annen kamerat.

– Vi har for så vidt Lambertseter på lik linje med Økern. Det er ytterste grense, sier Simon

Med et budsjett på 5500 kroner per person i måneden er guttene klare for harde levekår fremover. For disse guttene er studentbolig siste løsning.

– Jeg tror ikke jeg er helt typen, men jeg har ikke lyst til å flytte hjem heller. Hvis det er siste alternativ får jeg vel slå opp et telt, sier en spøkefull Ketil.

Kollektiv transport

BI-studenten Torjus kjører for tiden el-bil og anser kollektivtrafikk som et godt alternativ for å komme seg til skolen.

– For meg er det veldig deilig å bo sånn at jeg kan ta by-sykkel til byen, sier Mads.

Det er flere studenter som er redde for å ikke få bolig til studiestart. Kriteriene må senkes og guttene er ikke like kresne i valgene sine.

– Så lenge ikke bad og kjøkken er dratt ut fra 70-tallet med rosa doskål, er det greit, avslutter Torjus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.