Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Setter inn byvakter for tryggere by

VEKTERE I BYEN: Byrådet har inngått samarbeid med G4S om byvakter i sentrum.
VEKTERE I BYEN: Byrådet har inngått samarbeid med G4S om byvakter i sentrum. Foto: Arkivfoto
Byrådet setter inn byvakter i Oslo, for å kompensere for færre politifolk i gatene. Politiet er fornøyde med ordningen.

SENTRUM: Det siste året har det blitt 140 færre ansatte i Oslo politidistrikt. I tillegg arbeider også mange ansatte i Oslo-politiet med den viktige etterforskningen etter terrorhandlingene 22. juli.

Del på Facebook

– Det har store konsekvenser når så mange politifolk forsvinner fra Oslos gater, og det gjør noe med trygghetsfølelsen til våre innbyggere. Dette er alvorlig, og derfor setter byrådet nå inn byvakter for bedre tryggheten. Vi må ta ansvar når Regjeringen svikter hovedstaden, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Utsatte strøk

På oppdrag fra Oslo kommune skal vekterselskapet G4S fra i dag skape trygghet i gatene i området rundt nedre del av Grünerløkka og Akerselva, og i nedre del av Kvadraturen.

– Vekterne verken kan eller skal erstatte politiet, for det er kun politiet som kan drive myndighetsutøvelse i Norge. Men vi har tidligere hatt gode erfaringer med å sette ut vektere i disse områdene, og derfor ønsker vi å gjøre det igjen. Jeg håper både beboere og andre som besøker denne delen av byen fra i dag av skal oppleve en bedre trygghet, og at vi får redusert salget av narkotika og annet uønsket aktivitet, fortsetter Røsland.

Glade for tilliten

Samarbeid med politiet og beboerne

Vekterselskapet er selv opptatte av at deres ansatte skal være en service for publikum. At skolerte vektere patruljerer området har en god og forebyggende funksjon.

– Vi er glade for den tilliten som Oslo kommune nok en gang har vist oss. At vi etter anbudsprosessen også denne gang blir valgt som leverandør av by-vektere tar vi som en bekreftelse på at vi har truffet riktig med vårt opplegg. Vekternes tilstedeværelse virker preventivt på uønskede aktiviteter i området vi patruljerer, sier Vidar Berg, country manager i G4S.

– Samtidig utfører vekterne mange serviceoppgaver som beboerne setter stor pris på, og våre ansatte synes selv dette er et arbeid som gir mening ved at de bidrar til en tryggere og triveligere by sier Berg.

Politisjefen: – Positivt

Også politiet er positive til at byvaktene settes inn, og sier de ønsker å fortsette det gode samarbeidet de hadde forrige gang Oslo kommune ansatte vektere for å trygge disse områdene av byen.

– Vi jobbet veldig godt sammen med dem sist, som var omtrent et og et halvt år siden, sier sjef ved Sentrum politistasjon, Bjørn Hansen.

– Nå har de kontaktperson både på Sentrum og Grønland. De ringer oss med én gang de er nå.

– Du er ikke bekymret for at de skal gå utover sin myndighet?

– Nei, G4S har såpass orden på folkene sine at det tror jeg ikke blir noe problem, sier Hansen til dittOslo.no.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!