*Nettavisen* Nyheter.

Setter stopp for nedleggelse

Byrådet har foreslått å legge ned folkebiblioteket på Rommen skole, men Frp er helt klare på at det ikke blir noen budsjettavtale om ikke trusselen om nedleggelse fjernes.

ROMMEN: – Biblioteket er en utrolig viktig ressurs og det betyr mye for utvalget til barna som går på skolen her, sier Sissel Stenseth som er både lærer og mamma til elver på Rommen skolen.

Bibliotekkamerater

I bibliotekmeldingen som ble lagt fram tidlig i vår foreslo byrådet å gjøre filialen på Rommen skole om til et rent skolebibliotek. Bystyret, som har endelig ord i saken, har utsatt behandlingen til i november. Bibliotekkameratene Frp, SV og Ap har flertall i bystyret og går inn for å opprettholde tilbudet på biblioteket på Rommen.
– Det er mange lokale krefter som har kjempet for at biblioteket skal bestå. Dette betyr mye for lesetilbudet i bydelen og norskopplæringen, sier Camilla Wilhelmsen, leder av Oslo Frp.
– I stedet for å legge ned et tilbud vil SV heller styrke det. Det har så stort potensial og med små midler vil vi kunne gi et enda bedre tilbud til enda flere av bydelens befolkning, sier Gülay Katal som sitter i bystyret for SV.

Klokt vedtak

– Vi mener biblioteket på Rommen representerer et essensielt tilbud til befolkningen. At biblioteket i dag har korte åpningstider mener vi bidrar til at biblioteket ikke har så høye besøkstall som man skulle ønske. Erfaringene etter at man etablerte et kombinert skole- og folkebibliotek viser at dette var et klokt vedtak, sier Victoria Marie Evensen (Ap) som sitter i Kultur- og utdanningskomiteen.
Dermed har de tre partiene sikret flertall i bystyret for å berge folkebiblioteket på Rommen.

Øse av lokal skatt

Da Lokalavisen Groruddalen besøker biblioteket med nyheten blir det god stemning.
– Jeg er nabo til skolen og har bare fem minutter å gå hit, biblioteket er en kilde til inspirasjon og øser av en stor skatt, det er også gunstig for integreringen, forteller Bjørn Tuvnes.

Faglig ressurs

For bibliotekets del er forskjellen mellom skolebibliotek og et folkbibliotek enorm.
– Det gir oss en halv stilling ekstra fra Deichman og tilgang på hele katalogen deres. Nå får vi levert bøker her hver dag med bud så utvalget ville blitt mye dårligere. Deichmann er også en faglig ressurs for oss som jobber her, sier bibliotekar Ann Iren Bårdsnes som er svært fornøyd med at det er politisk flertall i bystyret for å berge biblioteket.
Må markedsføres
Elevene på Rommen skole er storforbrukere av biblioteket, det samme er en del lærere som tar videreutdanning og trenger pensumlitteratur. Tilbudet er nok ikke så kjent for folk som bor i området og ikke har barn på skolen. Årsaken til det er at avtalen med Deichmanske ennå ikke er formalisert og at de derfor ikke kan markedsføre seg, selv om de har samarbeidet i snart to år. Biblioteket ligger blant annet ikke på Deichmanskes oversikt over filialer i Oslo.
– Vi må få på plass avtalen raskt og gjøre oss kjent for flere. Potensialet er veldig stort, sier Ann Iren Bårdsnes.
Åpningstiden er foreløpig noe begrenset og mulighet for åpning på kveldstid i forbindelse med kulturkvelder på skolen er noe de nå ser på muligheten for.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag