*Nettavisen* Nyheter.

Setter ting i «Pers-pektiv»

Revysjefene Camilla Berg, Jens Vikse og Alexandra Haudemann lover et forrykende show.

Får årets Persrevy terningkast én i Aften, tjener de to instruktørene 35 000 kroner. Viser terningen seks øyne får intruktørene hele 130 000 kroner.

Hovseter: - Billettinntektene speiler teriningkastene veldig tydelig. Får vi god anmeldelse, kommer flere folk og ser, sier Jens Vikse, en av tre revysjefer .

Vikse forklarer at instruktørene har en grunnlønn på 55 000 kroner på deling. For hvert øye terningen viser får instruktørene 10 000 kroner til. Terningkast fem har i tillegg en bonus på 5000 kroner og terningkast seks gir 15 000 ekstra i potten.

Viser det seg imidlertid at Aftens anmeldere ikke er så fornøyde med forestillingen og gir terningkast tre eller mindre, trekkes instruktørene i lønn.

Fugle-og froskeperspektiv

Årets revy har fått navnet "Pers-pektiv".

- Forestillingen viser verden sett fra ulike perspektiver, sier Alexandra Haudemann.
I forestillingen møter vi en frosk med dårlig selvtillit. Hans største drøm er å kunne fly.

- I tillegg handler revyen om en fugl med svært høye tanker om seg selv, som mener han er konge av verden, sier Vikse.

- Publikum får følge froskens kamp for et bedre selvbilde.

Ett års pause

På grunn av oppussing satt ikke elevene ved Persbråten videregående skole opp revy i fjor. Men i år lover revysjefene en spektakulær forestilling.

- Vi var litt redde for at det skulle bli vanskelig å sette igang igjen med revy etter ett års pause i og med at første og andreklassingene har liten erfaring, men det har vist seg det motsatte. Folk jobber ekstra hardt for at dette skal bli en bra revy, sier Haudeman.

- Vi er veldig opptatt av at dette skal bli knallbra. Skolen har 30 år med revytradisjon bak seg og revyen er viktig for skolen, sier Vikse.

-Profesjonell revy

Revysalen på Persbråten kan huse 700 gjester, noe som gjør Persbråten til en av byens største revyer.

- Det blir utrolig god stemning i salen med så mange publikummere, sier Camilla Berg, som kan love en lystig forestilling med mye sang og gode innslag.

- I tillegg er skuespillerne ekstremt dyktige og scenen spektakulær! Det blir en opplevelse å se "Pers-pektiv", tilføyer Vikse.

- Dette blir veldig profesjonelt. Scenen er rett og slett suveren, avslutter Haudemann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.