Sex-anklager mot lærer

Den franske skolen ligger i Colbjørnsens gate. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Den franske skolen ligger i Colbjørnsens gate. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Den Franske skolen Lycee Rene Cassin har nylig sparket en lærer som er anklaget og anmeldt for seksuell trakassering av en 14-år gammel elev ved skolen.

 

 

COLBJØRNSENS GATE: Ifølge VG.nett.no skal moren til den 14 år gamle jenta ha anmeldt saken til politiet, da jenta for kort tid siden fortalte om den trakasserende oppførselen til læreren.

Lokalavisen har uten hell prøvd å få rektor ved skolen i tale, men ble henvist til pressetalsmann Jacques Lajoie ved Den Franske Ambassaden som heller ikke var tilgjengelig for kommentar til Lokalavisen.


– Han kunne legge armene rundt henne og presse seg mot henne bakfra på skolepulten. Han hvisket ting med leppene mot øret hennes, justerte BH-stroppene og slo henne på baken. Det foregikk såpass ofte at min datter opplevde angst i skoletiden. Da han til slutt kysset henne på munnen, orket hun ikke mer, forteller moren til vgnett.no

Læreren ble umiddelbart suspenendert, og mannen med fransk statsborgerskap har også forlatt landet.


– Vi har undersøkt saken grundig. Vi har hatt samtaler med 65 elever, lærere og foreldre, og det jeg kan si er at vi etter våre undersøkelser har valgt å suspendere læreren med øyeblikkelig virkning. Han jobber ikke lenger for oss, sier diplomat og førstesekretær Jacques Lajoie ved Den Franske Ambassaden i Oslo.


Lokalavisen kommer tilbake med flere oppdateringer i saken.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.