RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sex-snakk på Litteraturhuset


Panelet leder an diskusjonen om meningen med sex
Panelet leder an diskusjonen om meningen med sex
Seksualitet sto i sentrum da Litteraturhuset inviterte til vernissage og miniseminar om boka "Meningen med sex". Og det på Valentins dag.

- Meningen med boka er å diskutere seksualitet og hvilke betydninger sex og seksualitet har i forhold til sosiale, polititske og økonomiske forhold. Og vise kunstneriske utttrykk med både tekst og bilder i en høykulturell kontekst, sier redaktør for boka "Meningen med sex", Christel Sverre.

Totalt har 17 kunstnere deltatt i prosjektet og bidratt med sine uttrykk av seksualitet.
- Vi har forsøkt å se om det finnes en mening med sex, hvilken betydning sex har i samfunnet når vi ser at grensene for det tillatte og aksepterte har blitt flyttet gjennom historien.

Liberale

Redaktørene Christel Sverre og Wencke Mühleisen hadde med seg Anne Karin Jortveit og finske Jan Wickman til å lede seminaret. Hele prosessen startet ved Kulturakademiet i Bergen i 2003 hvor de startet med en utstilling, før prosjektet ble til bok. Bidragsyterne er i hovedsak norske, med noen andre skandinaviske innslag.

- Sex er en prosess, en never ending story og boka konkluderer ikke om hva meningen med sex er. Flere former for seksuelle uttrykk er subversive krefter, motkulturer. Jeg føler nok at vi i Skandinavia er veldig liberale innenfor seksualitet, sier Christer Sverre som selv er billedkunstner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere