RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Sexy Glow Job

Fredag åpner Galleri A Nicolay Aamodts utstilling Glow Job. Han vil stille ut hele 32 arbeider i olje og spraylakk.

Siden han kom hjem fra San Francisco i 2002 har Nicolay Aamodt gjort seg bemerket på den norske kunstscenen. Først og fremst i Oslo, hvor han blant annet har deltatt på Høstutstillingen de to siste årene, men også i Ålesund og Stavanger.

Den 15. februar er han tilbake i Galleri A for tredje gang med utstillingen Glow Job.

Rød tråd

Nicolay Aamodt arbeider i mange forskjellige formater, fra relativt små portretter til monumentale collager, og han har åpenbart ingen fast oppskrift på det han driver med.

Likevel finnes det en rød tråd gjennom hele produksjonen.

Maleriene kommuniserer med hverandre, blant annet ved en videreutvikling av bestemte tema, men referansene går også på tvers av disse, og alt preges av Aamodts intuitive forståelse av mediet.

Han har en sjelden evne til å fordype seg på et felt og samtidig fornye seg på et annet således beholder han sin kunstneriske integritet og ivaretar et plastisk, uforutsigbart aspekt.

Mer erotisk

En påfallende forandring i de siste arbeidene er at fargene har blitt sterkere og lysere.

Det bidrar også til å understreke et erotisk element som ikke har vært så fremtredende før.

Ikke minst i de store arrangementene der orgier dokumenteres i detalj, opplyst av illustrative neon-mennesker, heller påvirket plikt enn hengivenhet.

En kjølig, nærmest steril erotikk, et fabrikkert begjær, antydet i utstillingstittelens ironi som også gjør seg gjeldende i de øvrige maleriene.

Manipulerende

Seg selv lik, fortsetter Aamodt å analysere det rommet vi oppholder oss i og avdekker andre, abstrakte rom, hvor lag på lag av kontrasterende bilder og symboler enten tiltrekkes eller frastøtes av hverandre, og plutselig konnoterer noe fremmed eller ubehagelig.

Med andre ord: han sier noe vesentlig om den kulturen vi tilhører og hvordan overfloden av visuelle fenomener kan manipulere vår sosiale og psykologiske erfaring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere