RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sexy rytmer på M3


Anette Johansen (f.v.), Sef Foyn og Yngvild Støen Grotmol i Darling Daughters spiller på M3 fredag. 
Foto: Øystein Dahl Johansen
Anette Johansen (f.v.), Sef Foyn og Yngvild Støen Grotmol i Darling Daughters spiller på M3 fredag. Foto: Øystein Dahl Johansen
Darling Daughters spiller jazz, bossanova, karibiske rytmer og norske tradisjonelle slagere som "Voi Voi" på fredagens konsert på M3.

FREDENSBORG: - Vi er ikke bare opptatt av å synge pent, men vil underholde og ha det moro med upretensiøs showing, sier Anette Johansen som sammen med Yngvild Støen Grotmol og Sef Foyn utgjør Darling Daughters.

Alle tre bor i Gamlebyen og kjenner hverandre gjennom felles kjente og miljøet rundt Frank Znort Quartet hvor både Anette og Sef spiller.

Voi Voi

Darling Daughters spiller jazz, bossanova, karibiske/kubanske rytmer, og norske tradisjonelle slagere som "Akerselva", "Voi Voi" og "Det hender så mangt på Hovedøen". Låtene går på en rekke ulike språk: norsk, svensk, spansk, portugisisk, engelsk og tullekinesisk.

- Jeg er glad i gode rytmer. Det svinger litt mer. "Voi Voi" er jo en litt rytmisk utenfor-allfarvei-låt, sier Sef Foyn.

- De fleste låtene er tostemt, bortsett fra noen hvor vi synger solo, sier Yngvild.

Fere instrumenter

Darling Daughters har holdt på i et snaut år og har rundt ti konserter bak seg.

- Ideen var å samle fire stykker og synge flerstemt a cappella. Så fant vi ut at det passet bra med oss to, og så ble Sef med senere, sier Yngvild.

Sef Foyn utgjør bandet i Darling Daughters hvor han spiller gitalele, en liten gitar som er stemt lysere enn en vanlig gitar. Jentene spiller rytmeinstrumenter og drømmer om å lære seg flere instrumenter.

- Jeg kjøpte meg trompet i fjor, begynte å ta timer, men så gikk jeg litt lei. Nå ligger den og støver ned, men jeg har lyst til å begynne på nytt, sier Yngvild.

- Jeg har en fiolin jeg spilte på for mange år siden, og så har jeg lyst til å lære meg trekkspill, sier Anette.

Sef har bare lovord å komme med om de to vokalistene i bandet: - Det er veldig hyggelig, de er flinke til å synge og holde liv i en gammel skrott som meg. Det er kult å spille gitar igjen, det har jeg ikke gjort på lenge, sier Sef Foyn.

Darling Daughters håper en dag å kunne leve av musikken og mener sommeren er den perfekte årstiden for musikken deres:

- Vi er et kult sommerband med sexy rytmer, sier Yngvild

- Og lettkledde damer, legger Sef til.

- Og en kjekk mann, sier Yngvild.

I morgen klokka 20 spiller Darling Daughters på M3 Mat & Bar i Maridalsveien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere