*Nettavisen* Nyheter.

Sexy rytmer på M3

Anette Johansen (f.v.), Sef Foyn og Yngvild Støen Grotmol i Darling Daughters spiller på M3 fredag. Foto: Øystein Dahl Johansen

Darling Daughters spiller jazz, bossanova, karibiske rytmer og norske tradisjonelle slagere som "Voi Voi" på fredagens konsert på M3.

FREDENSBORG: - Vi er ikke bare opptatt av å synge pent, men vil underholde og ha det moro med upretensiøs showing, sier Anette Johansen som sammen med Yngvild Støen Grotmol og Sef Foyn utgjør Darling Daughters.

Alle tre bor i Gamlebyen og kjenner hverandre gjennom felles kjente og miljøet rundt Frank Znort Quartet hvor både Anette og Sef spiller.

Voi Voi

Darling Daughters spiller jazz, bossanova, karibiske/kubanske rytmer, og norske tradisjonelle slagere som "Akerselva", "Voi Voi" og "Det hender så mangt på Hovedøen". Låtene går på en rekke ulike språk: norsk, svensk, spansk, portugisisk, engelsk og tullekinesisk.

- Jeg er glad i gode rytmer. Det svinger litt mer. "Voi Voi" er jo en litt rytmisk utenfor-allfarvei-låt, sier Sef Foyn.

- De fleste låtene er tostemt, bortsett fra noen hvor vi synger solo, sier Yngvild.

Fere instrumenter

Darling Daughters har holdt på i et snaut år og har rundt ti konserter bak seg.

- Ideen var å samle fire stykker og synge flerstemt a cappella. Så fant vi ut at det passet bra med oss to, og så ble Sef med senere, sier Yngvild.

Sef Foyn utgjør bandet i Darling Daughters hvor han spiller gitalele, en liten gitar som er stemt lysere enn en vanlig gitar. Jentene spiller rytmeinstrumenter og drømmer om å lære seg flere instrumenter.

- Jeg kjøpte meg trompet i fjor, begynte å ta timer, men så gikk jeg litt lei. Nå ligger den og støver ned, men jeg har lyst til å begynne på nytt, sier Yngvild.

- Jeg har en fiolin jeg spilte på for mange år siden, og så har jeg lyst til å lære meg trekkspill, sier Anette.

Sef har bare lovord å komme med om de to vokalistene i bandet: - Det er veldig hyggelig, de er flinke til å synge og holde liv i en gammel skrott som meg. Det er kult å spille gitar igjen, det har jeg ikke gjort på lenge, sier Sef Foyn.

Darling Daughters håper en dag å kunne leve av musikken og mener sommeren er den perfekte årstiden for musikken deres:

- Vi er et kult sommerband med sexy rytmer, sier Yngvild

- Og lettkledde damer, legger Sef til.

- Og en kjekk mann, sier Yngvild.

I morgen klokka 20 spiller Darling Daughters på M3 Mat & Bar i Maridalsveien.

Annonsebilag