*Nettavisen* Nyheter.

SFO på flyttefot

Bydel Grorud har bestemt seg for å flytte Nordtvet skolens SFO fra deres nåværende lokaler tilbake til samfunnshuset. Det ble ikke helt uten spenning mellom foreldrene og bydelen.

GRORUD: Bydel Grorud har besluttet å si opp avtalen om bruk Nordtvet skolens egne lokaler og flytte SFO tilbake til gamle lokaler på Grorud samfunnshuset. Bakgrunnen til dette er av økonomisk natur.
- Vi har valgt denne løsningen som er langt gunstigere økonomisk. På denne måten kommer vi til å spare 350.000 kroner per år, sier avdelingssjef Gerd Fuglerud i bydel Grorud.

Tilbake til fortiden

Morten Sanden er SFO-leder ved Nordtvet skole. Han mener at nye-gamle lokalene kan settes i god stand før den planlagte flyttingen i slutten av mars.
- Vi har informert foreldre om alt som skal gjøres med oppussingen av lokalene. Vi kommer til å få de i god stand før slutten av mars. Det er mitt inntrykk at foreldrene er ikke negative, sier Sanden.
Flyttingen av SFO skal etter planene gjennomføres slik at det ikke blir stor belastning. De yngste barna skal fremdeles ha en base på Nordtvet skole, mens andre klasse og oppvover skal flyttes tilbake til samfunnshuset. Også personalet skal deles i to grupper
- For oss ansatte er dette litt som å gå tilbake til fortiden,men det er ikke noe dramatisk. Vi har vært i de lokaler tidligere, og for barn er det langt flere kvadratmeter å bruke.

Reagerer

Bydelens avgjørelse falt ikke fult i smak hos alle foreldre. Aksel Johnsen er far til en førsteklassing. Han mener at lokalene i samfunnshuset holder ikke mål.
- Lokalene der er gode men ikke gode nok. En av begrunnelsene for å flytte SFO til samfunnshuset er at det er mye mer plass der. Jeg mener at det er mye plass i nåværende lokaler også, sier Johnsen.
Den viktigste årsaken til irritasjon var likevel noe som han oppfatter som manglende informasjon fra bydelens side.
- Foreldrene har ikke fått noe info før avgjørelsen ble tatt. Det er ingen medbestemmelsesrett for foreldre.
Johnsen mener at lokalene på Nordtvet skole har fungert bra, og at det er trist å bli skvist ut av økonomiske grunner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.