RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SFO-barn på Rosenholm har gjennom siste skoleår hatt et nært forhold til Søndre Aas gård hvor kontakten med dyr har stått sentralt.
SFO-barn på Rosenholm har gjennom siste skoleår hatt et nært forhold til Søndre Aas gård hvor kontakten med dyr har stått sentralt.

SFO på gården

- Tusen takk for et fantastisk tilbud dere har gitt barna på Rosenholm SFO.

HOLMLIA:Dette sier Tonje Strand på vegne av både barn, foreldre og ansatte knyttet til SFO på Rosenholm skole etter at de gjennom hele skoleåret har hatt et nært samrbeid med Søndre Aas gård på Holmlia.

- Samarbeidet kunne ikke kommet på plass på et bedre tidspunkt, da SFOene i Oslo har fått ny rammeplan og hvor et av satsningsområdene er natur, teknikk og miljø.

- Søndre Aas gård var ikke vanskelig å be da vi lurte på om vi sammen kunne lage et program som inneholdt spennende og læringsrike aktiviteter på gården.

To uker etter et felles møte satte vi i gang, og det ble lange påmeldingslister fra foresatte og barn som ønsket å få delta. Barna ble fordelt i grupper og alle som ønsket har fått plass, selv om noen måtte vente litt lenge på sin tur.

Lært mye

- Hver torsdag ble vi hentet med hest og kjerre. Vi spiste medbrakt mat og nøt naturen på vei til gården. Vel framme møtte vi sjefen Anne Kinge. Hun tok oss med på omvisning og vi fikk hilse på alle dyrene. Hun lærte oss hvordan vi skal vise respekt for dyr og natur. Gruppene har vært på gården fem ganger og har lært om foring av hester hvor barna selv har målt riktig mengde med havre og bygg. Barna fikk ri i voltigen.

Videre på programmet for gårdsbesøkene har vært sauer, griser og barna har vært miljødetektiver.

Og hver dag har blitt avsluttet med oppsummering i stabburet.

Takk

Før feriestart hadde Rosenholm-barna avslutning på gården hvor de takket Anne Kinge og Arve Bergland som driver stedet for opplevelsene de har hatt gjennom året. Det ble overrakt blomster og et album med bilder av det barna har vært med på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere