*Nettavisen* Nyheter.

SFO til for foreldre og barn

Fremskrittspartiet tegner et bilde av skolefritidsordningen som Nordre Aker Fagforening mener bidrar til å opprettholde mange negative myter om SFO, i forhold til innhold og kvalitet, til kompetanse og bemanning, Skolefritidsordning er ingen kommunal kjerneoppgave, ifølge Fremskrittspartiet. Hvis Frp var opptatt av produktiviteten i næringslivet, sikkerheten for den enkelte og velferd for folk flest, ville de sørge for å sikre de tiltakene som bidrar til høy yrkesdeltakelse i et fleksibelt arbeidsmarked. Skolefritidsordningen er ett slikt tiltak. SFO gir foreldre mulighet og barna trygghet.
Frp henviser til at frivillige lag og foreninger kan drive SFO billigere. Dette er rent illusorisk. Allerede i dag er det åpent for et slikt samarbeid. Men all erfaring viser at svært få lag og foreninger har ledige medlemmer som kan stille opp på dagtid. Skolefritidsordningen trenger jo folk mellom klokka 08-10 og 14-17. Her har vi nok et eksempel på at Frp ikke tar inn over seg realitetene når de kommer med et forslag. Dette er en av grunnene til at Nordre Aker Fagforening kaller Frp for et populistisk parti.
Fremskrittspartiets skolepolitiske talsmann Anders Anundsen kaller SFO for "barnepass". Dette er fjernt fra virkelighet på Bydel Nordre Akers SFOer. Skolefritidsarbeidet er i dag et bredt opplegg med vekt på det mangfold barn er og med rom for både lek og lekselesing, friluftsliv og voksenkontakt. De som jobber der representerer en bred og variert kompetanse som bidrar til en mer helhetlig dag for barna. Det bildet Frp tegner av skolefritidsordningen bidrar til å opprettholde mange negative myter om SFO, i forhold til innhold og kvalitet, i forhold til kompetanse og bemanning. En myte Nordre Aker Fagforening ønsker å bli kvitt.
Foreldre i dag har en tøff arbeidsdag som krever mye av dem. Det er en offentlig kjerneoppgave å legge til rette for at både foreldre og barn har et godt liv, og at alle får lov til å være med og bygge samfunnet vårt. Vi trenger hvert eneste menneske. Derfor må vi legge til rette for god kvalitet på SFO til en pris foreldrene har råd til. Å fjerne SFO som en offentlig tjeneste er både dumt og ulønnsomt for samfunnet vårt. Men mest av alt rammer det barna.
Nordre Aker Fagforening

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.