RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltakshaver Oslo Havn og entreprenøren Secora er anmeldt for brudd på tillatelsen etter at Secora ved flere anledninger har dumpet masser i overflaten ved Malmøykalven.
Tiltakshaver Oslo Havn og entreprenøren Secora er anmeldt for brudd på tillatelsen etter at Secora ved flere anledninger har dumpet masser i overflaten ved Malmøykalven.

SFT har anmeldt Oslo Havn og Secora

Anmeldelsen kommer etter at Oslo Havn og Secora har brutt tillatelsen ved å dumpe masser i overflaten ved Malmøykalven.

MALMØYKALVEN: Vi har stilt krav om kontrollert nedføring. Noen lekterlass er dumpet i overflaten og dette er brudd på tillatelsen. Isolert sett tilsier ikke miljøkonsekvensene av dumpingen at saken burde anmeldes, men saken er alvorlig fordi det er et brudd på tillatelsen, sier Marit Kjeldby som er seksjonssjef i SFT.

Anmeldelsen ble ifølge politiførstebetjent Stig Føyen, ved finans og miljøavsnittet, innlevert 15. februar.

Forutsetter at tillatelsen overholdes

Anmeldelsen kommer som et resultat av at en tidligere Secora-skipper i høst sto fram og fortalte om en ukultur i selskapet hvor det ved flere anledninger var dumpet hele lekterlass fra overflaten.

Da dette kom fram i høst ba vi Oslo Havn om å utrede hvilke tiltak som måtte iverdsettes. Vi har fått bekreftet at disse tiltakene er iverksatt og forutsetter at tillatelsen overholdes, sier Kjeldby til Nordstrands Blad.

Strid om kubikk

Arbeidet med deponering av masser i dypvannsdeponiet fortsetter. Det Norske Veritas gjennomførte en uavhengig gransking av Oslo Havn og Secora og har der kommet fram til at rundt 1 200 kubikkmeter slam er på avveie fra deponiet.

Deponimotstanderne fikk i høst hjelp av Petter Bryn i Norsk Hydro til å gjennomføre en ekkoloddsammenlikning som viste at hele 90 000 kubikkmeter slam er borte fra deponiet.

Etter det Nordstrands Blad erfarer skal også politiet ha gjennomført ekkoloddundersøkelser i deponiet som skal tilsi at langt mer enn de 1 200 kubikkmeterne med slam er borte.

Nordstrands Blad kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere