RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SFT tviler på beregning


Tviler: Marit Kjeldby i SFT har liten tro på Innbyggerinitiativets påstander fordi overvåkingsprogrammet burde fanget opp spredningen. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
Tviler: Marit Kjeldby i SFT har liten tro på Innbyggerinitiativets påstander fordi overvåkingsprogrammet burde fanget opp spredningen. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen
SFT har vanskelig for å tro at 90 000 kubikk slam skal være borte fra deponiet fordi en slik spredning ville blitt fanget opp av overvåkingssystemet.

Oslo: I en pressemelding fra Statens forurensningstilsyn (SFT) går det fram at de er overrasket over funnene, men at de vanskelig kan tro at de stemmer:

Vi har tatt kontakt med fagmiljøene som gjennomfører overvåkingen av deponeringsarbeidet. De sier at en slik spredning som Innbyggerinitiativet hevder finner sted, ville vært fanget opp av den omfattende overvåkingen som pågår, sier direktør Marit Kjeldby i miljøoppfølgingsavdelingen i SFT.

SFT ser likevel alvorlig på informasjonen fra Innbyggerinitiativet på Nesodden.

Dette er med på å skape mer usikkerhet rundt oppryddingsarbeidet. For å rydde usikkerhet av veien, vil vi be ekstern ekspertise gå igjennom informasjonen, sier Marit Kjeldby.

SFT vil også invitere Innbyggerinitiativet og deres eksperter til et møte for å få belyst og diskutert saken. SFT vil også be Oslo Havn KF om en vurdering av informasjonen som ble lagt fram på en pressekonferanse i formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere