*Nettavisen* Nyheter.

Shanghaiet til Bollywood

Jester kom rett fra frisøren og passa fin-fint inn i rollen som hotellmanager Rob Thomas.

Don Martin og Jester dro til India for å spille inn plate. Før de visste ordet av det var de med i Bollywood-film.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tom Cruise er ingenting i forhold, sier Don Martin om de indiske hovedrolleinnehaverne i Bollywodfilmen «Showman (King Con)». Her med Govinda (t.v) og Vipin Sharma. FOTO: PROMO

GRØNLAND: Det er jo sinnsykt lættis! Mest sannsynlig kommer det til å være flere som har sett oss i ubetydelige biroller i en Bollywood-film, enn dem som har hørt musikken vi har laga, sier Don Martin, kjent fra Gatas Parlament.

Den to uker lange turen til Mumbai i India, tok nemlig en uventet vending da rapperne Jester og Don Martin plutselig befant seg i innspillingen av Bollywood-komedien "Showman (King Con)".

Det var Ulf Flittig Tønder (produsent og videoregissør journ. anm) som gjorde en deal med produksjonsselskapet. De trengte noen som så engelske ut i birollene. Jester, som dagen før hadde vært hos frisøren og nærmest på fleip tatt alt unntatt barten, ble hotellmanager. Jeg ble en handelsreisende hotellgjest, ler Don Martin mens Jester rister smilende på hodet.

Det var helt absurd. De filmer med transformatorer fra forrige århundre, samtidig som kameraene og holdningene på settet er 100 prosent helproft, sier han.

Går forgull

De to garva rapperne oppsøkte opprinnelig Mumbai for å spille inn albumet "Sikter på Månen Lander på taket".

Tittelen er på en måte en oppsummering av vår karriere, sier Jester.

Når man begynner som artist, går man for gull. Kanskje kommer man bare halvveis til mål, men for meg er det viktig å gjøre det beste ut av det livet kaster på meg. Hadde noen fortalt meg at jeg skulle kunne leve av norskspråklig rap da jeg starta, ville jeg aldri ha trodd på det, sier Don Martin.

Han og Jester går lang vei tilbake og har ofte vært med som produsenter på hverandres utgivelser. De måtte likevel helt til Asia for å lage egen plate sammen.

Vi laga en demo sammen i '92 og siden den gang har vi alltid sagt at vi skal lage plate. Hvert år har vi trodd vi skulle få det til, sier Jester.

Vi driver med så mye på hver vår kant. For å få arbeidsro måtet vi dra til en av verdens mest travle byer og slappe av litt. Dessuten måtte vi ha samme temperatur som plata skal være i, altså 32 grader, sier Don Martin.

Men særlig tid til å slappe av ble det ikke på de to ukene gutta var i Mumbai.

Det var sinnsykt hektisk. Ikke bare fordi vi jobba så mye, men fordi det kokte rundt oss. Vi så bilulykker, mødre med underernærte barn som rota gjennom søpplet etter mat og tiggere uten armer og ben. Det bidro også til at det var slitsomt å være der; etter én uke slo det meg skikkelig, sier Jester.

Det er en insane fattigdom, og det er helt jævelig å se at folk bare blir driti i. Likevel har alle man møter en sinnssykt positiv innstilling, sier Don Martin ettertenksomt.

Hektisk

I tillegg til de enorme innrykkene, gikk arbeidet med plata i ett hele tiden.

Det var utrolig hektisk: Enten var vi på spisemission, laget låter, fant location eller spilte inn. Hvile kan man gjøre når man er dau, sier Don Martin, som innrømmer at mye av tiden også ble tilbragt på et bestemt toalett i kulturmetropolen.

Jeg vet hvor mange fliser det var på veggen og gulvet der for å si det sånn. Arbeidstittelen på en av låtene var Mumbai magasjau, ler han.

Plata er forventet å komme i løpet av mai, når gradestokken her hjemme kryper oppover.

Det har blitt en venneplate, der det gode humøret skinner igjennom. Den er ikke i nærheten av å være så politisk som det jeg har gitt ut tidligere, sier Don Martin.

Hadde noen fortalt meg for noen år siden at jeg skulle lage en slags feel good-plate, hadde jeg blitt forbanna, sier Jester.

Arbeidstittelen på en av låtene var Mumbai magasjau

Don Martin

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.