RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Si din mening om dobbeltsporet Oslo-Ski

I kveld klokken 19 i Bydelshuset på Sæter er det folkemøte om dobbeltsporet mellom Oslo og Ski.

NORDSTRAND: Bydelsutvalget (BU) fikk sin første orientering om strekningen Oslo-Ski (kalt Follobanen) sist uke, og har avgitt en uttalelse i seks punkter til Plan- og bygningsetaten:

1: BU ser Follobanen som et verdifullt tilskudd til transportløsningene for Oslo-regionen.

2: BU ser at anleggsfasen, 2013 – 2018, vil kunne medføre vesentlige utfordringer for bydelen. Det vil være helt uakseptabelt å legge tverrslag og riggområde til Bekkelaget. Dette er allerede i dag et område hvor befolkningen har støybelastning fra Ormsundterminalen, foruten støy fra tung infrastruktur og industri. Bekkelaget er også planlagt med belastningen det medfører å uttransportere masser, anlegge riggplass og frakte tungt utstyr i forbindelse med etablering av Midgardsormen.

3: BU vil anbefale at det benyttes tunnelboremaskiner for tunneldriving i bydelen, slik at tverrslag kan unngås og slik at anleggsperioden blir minst mulig belastende for lokalbefolkning og miljø.

4: Hvis det likevel velges konvensjonell sprengning med tverrslag i bydelen, ber BU om å få en nærmere presentasjon av de praktiske og miljømessige konsekvensene av dette.

5: Det forutsettes at nødvendige hensyn tas til Ljanselva, landskapsprofiler og grøntstruktur der hvor anleggs- og riggarbeider legges synlig i dagen.

6: Det forutsettes at all transport, eventuelle riggplasser og annen aktivitet tar nødvendig hensyn til barn, friluftsliv, tilgjengelighet og trafikksikkerhet.

|– De seks punktene dekker det som skal diskuteres når trasévalget er tatt. Vi er forut for vår tid, sier Knut Hedemann (Ap)

Kveldens møte er i Bydelshuset på Sæter klokken 19.00.

– Jeg håper det kommer hundre personer. Da får vi tak i de som er virkelig interesserte, sier Runar Henanger i Jernbaneverket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere