Si din mening om snødeponi på Stovner

Bu-lederne Anders Røberg-Larsen og Karl P. Olsen vil ikke ha snødeponi på Bånkall. Onsdag kommer de til bydelssalen på Stovner for å gjenta sin motstand. de kommer ikke til å være alene.

Bu-lederne Anders Røberg-Larsen og Karl P. Olsen vil ikke ha snødeponi på Bånkall. Onsdag kommer de til bydelssalen på Stovner for å gjenta sin motstand. de kommer ikke til å være alene. Foto: FOTO: ANITA HANKEN

Motstanden fra Stovners befolkning har vært massiv. Onsdag holdes folkemøte om mulig snødeponi på Bånkall.

Slik ser det ut på snødeponiet på Åsland, i Søndre Nordstrand Bydel. Foto: FOTO: Arne Vidar Jensen

STOVNER: Folkemøtet om snødeponi på Bånkall holdes onsdag 27. oktober, kl. 18.00, i Bydelssalen på Stovner, Karl Fossums vei 30 b.

LES OGSÅ: – Jeg bor på Vestli og jeg er forbanna

Det er Samferdselsetaten og Asplan Viak som inviterer næringsliv, beboere og lokalpolitikere til informasjonsmøte i naledning planforslag for etableringen av snødeponi på Bånkall.

Frykter skitt-fjell

Samferdselsetaten har tidligere foreslått 200.000 kubikk snø fra hele byen kan fraktes til Bånkall pukkverk.

Lokalpolitikere og beboere i området generelt frykter fjell med skitten snø, og har på vegne av lokalbefolkningen talt hardt imot etableringen av et deponi her.

LES OGSÅ: – Kan bety slutten på snødeponiene

Saken om deponi på Bånkall gård har versert i årevis. Samferdselsetaten varslet tidligere i høst regulering og konsekvensutredning, og Bydelsutvalget markerte sterk avstand fra deponiet i september.

Snøproblem

Oslo kommune har forsøkt å finne en løsning for snørydding i over 15 år. Foreløpig er det kun snødeponi på Åsland.

– Etablering av snødeponi på Bånkallstrider mot nesten samtlige offentlige føringer. Bånkall gård er vernet, avrenningen av snø vil gå i bekkene og det er planlagt friluftsområde, uttalte Reidun Myster Beier, enhetsleder i Bydel Stovner til politikerne, under BU-møtet i september.

– I Sørkedalen sa de i sin tid ja til snødeponi. Det ble det ikke noe av, kommenterte Karl P. Olsen, som mener at presset på deponi i Groruddalen derfor er stort.

– Verken politikerne i Bydel Stovner eller i Bydel Grorud ønsker snødeponi på Bånkall. At det samtidig utredes muligheter for snøsmeltingsanlegg er en mager trøst. Troen på at smelteanlegget skal redde tomten på Bånkall er dårlig fortseatte han

– Dersom snødeponiet blir en realitet, må beboerne på Vestli belage seg på mer tungtrafikk. Jeg er bekymret for beboerne, sa Jan Arild Linja (Frp), den gang.

Nå foreligger altså reguleringsforslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag