RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Si meg hvor du bor ...»


Carina Alice Bredesen
Vaktsjef
Carina Alice Bredesen Vaktsjef

En av arbeidsoppgavene som leder for redaksjonen, er å få nye journalister raskt på plass og kjent i det geografiske området de skal dekke. Så her om dagen tok jeg med en av våre aller ferskeste, en altaværing faktisk, på rundtur i Groruddalen – mitt eget oppvekststed.

«Evig eies kun et dårlig rykte», synger Henning Kvitnes. Det er kanskje riktig, men det er også mulig at merkelappene vi setter på steder og gater heller ikke forandrer seg så lett. Identitet er tett knytta opp til plassen man bor, og jeg vokste opp med «grorudsosser» og tøffe (på avstand) gjenger (ikke med samme betydning som «gjenger» i dag) på Romsås. Elvebakken var Oslos dårligste videregående skole («ingen» ville frivillig søke seg dit), og Rommen var et sted ingen helt visste hvor var (og kanskje gjør man det ikke ennå?).

Stereotypiene om hvilke type folk som bor på visse type steder og i sånne og slike borettslag eller boligstrøk sitter godt i. Det måtte all min erfaring med å ta på den objektive journalistiske hatten til, for å ikke være altfor skråsikker i min sak når jeg fungerte som reiseleder for vår nye journalist på vei gjennom hjemlige trakter.

Det er som disse reklameundersøkelse der du får se et bilde av fire personer, og så skal du svare på hvilken egenskaper du mener de først og fremst har. Førsteinntrykket setter seg etter kun et par sekunder når man møter nye mennesker – og steder. Og etter det så søker den menneskelige hjernen etter bekreftelser på hvorfor førsteinntrykket var korrekt observert.

Så nå har jeg bestemt meg for at jeg skal åpne sinnet, og prøve å se byen min med nye øyne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere