RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Side ved side?

nn I februar dukket det opp fem små brakkehus i skogholtet ved siden av miljøstasjonen på Engebråten. Samme måned ble saken tatt opp i bydelsutvalget (BU) av Lillo-beboer Bent Gether-Rønning (H). Ingen hadde hørt eller sett noe nabovarsel før "bosettingen", på høyden som på folkemunne kalles "utsikten", sto der. Bydelsledelsen var i det nevnte møtet raske med å feie saken til side, og ønsket ikke å kommentere den ytterligere. Det hele ble en noe underlig seanse for politikere og tilhørere som var til stede i salen, og det luktet av hemmelighetskremmeri.
nn Det viste seg at husene var en del av Oslo kommunes Flexbo-prosjekt, som har til hensikt å gi rusmisbrukere og hjemløse et sted å bo, skjermet for byens larm, mas og fristelser. Tomten var stilt til disposisjon av Bydel Nordre Aker, og bosettingen som bare skal stå i to år, trenger ikke byggetillatelse. Fra kommunens side var det ønske om diskresjon. Dersom prosjektets lokalisering ble avslørt, ville det kunne bli avbrutt, sa de. Men nyheten sprakk både i Østlandssendingen og Nordre Aker Budstikke.
nn Denne saken er et dilemma. For som prosjektlederen i kommunen, Svein Bue Berger, sier i dagens avis:
"Det er helt naturlig at folk protesterer. Typisk for et slikt prosjekt er at de fleste synes tiltaket er bra det handler jo om å gi de svakeste i samfunnet en sjanse til å ordne opp i livet sitt. Men få ønsker slike sosiale tiltak i sitt eget nærmiljø." Flexbo skal gi et knippe vanskeligstilte en ny sjanse. For naboene føles det som om de har mistet sjansen til å bruke dette friområdet.
nn Vi har forståelse for at naboene engster seg. Riktignok kan Bue Berger i dagens avis avkrefte ryktene om at 20 personer skal bo i de fem husene. Vi synes prosjektet er et viktig tiltak for å få de som har havnet på skråplanet på riktig kjøl igjen. Samtidig er det underlig av kommunen å tro at en bosetting så tett opptil et boligområde og to skoler skulle kunne holdes hemmelig. Husene er per i dag godt synlige fra Kapellveien bak de bladløse trærne. Når prosjektet går som planlagt til tross for publisiteten, og husene blir stående i inntil to år før de flyttes til et permanent sted, håper vi naboene og de nye beboerne kan leve harmonisk side ved side.

Flexbo skal gi et knippe vanskelig-stilte en ny sjanse. For naboene føles det som om de har mistet sjansen til å bruke dette friområdet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere