RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sidsel gir seg på topp

Sidsel Bjelland har jobbet som daglig leder for Tidemandstuen frivillighetssentral i 12 år. Nå går den spreke damen snart av med pensjon.

MAJORSTUEN: Første februar er det slutt, bekrefter Bjelland.

Da går jeg av med pensjon. Det blir fint å prioritere tid på seg selv, men det er selvfølgelig trist å slutte. Samtidig blir det nok litt rart. Jeg kommer nok til å savne Tidemandsstuen og menneskene der.

Fra tidenes morgen

Kanskje ikke så rart. Sidsel har lagt både tid og sjel ned i jobben. Hun har jobbet med frivillig arbeid helt siden frivillighetssentralene ble opprettet av sosialdepartementet for 12 år siden.

Du kan nok si at jeg har vært med fra tidenes morgen ja, humrer Sidsel.

Hva har jobben gått ut på?


Kort og godt å få alle til å gjøre noe med glede. En inspirator eller en igangsetter, der har du meg. Alle tror at å være frivillig går ut på å følge gamle damer til legen. Faktum er at å være frivillig kan være mye mer enn det. Man kan for eksempel være besøksvenn, turkamerat, lekse- eller handlehjelp. Eller delta på en av aktivitetene vi har her. For eksempel lesegruppe, gå på filosofisk kafé eller hygge seg med den daglige felleslunsjen som er åpen for alle. Det er kanskje 50 personer innom daglig.


Verden i miniatyr

Tidemandsstuen kan ved første blikk virke som en liten miniatyrverden. Her finnes det mennesker i alle aldersgrupper og alle nasjonaliteter.

Her finner du alt fra Frogner-fruer til flyfiller, spøker Sidsel.

Det er alltid noe som skjer på Tidemandsstuen. Tiden står definitivt ikke stille. Likevel er det ingen stressende atmosfære. Alle gjør sine ting i sitt eget tempo. Enten det er å slå av en hyggelig prat over en kaffekopp, hjelpe noen med leksene eller tørke støv av vinduskarmene.

Det faller seg helt naturlig hvem som gjør hva. Her pleier vi å si at det er forskjell på alle. Man styrer oppgavene etter tid, kapasitet og humør.


Alle kan noe

Flere ganger har hun blitt kontaktet av mennesker som kunne tenke seg å jobbe som frivillig, men som ikke vet hva de kunne tenke seg å gjøre. Eller tror at de ikke kan noe.

Da tar vi en prat på kontoret mitt, mens vi i fellesskap prøver å finne frem til noe som passer. En pensjonist tørket for eksempel støv av vinduspostene her en gang i uka. Det synes vi var kjempeflott. Deilig å slippe støv i vinduspostene, smiler Sidsel.

Og hva blir så planene for Sidsel videre?


Jeg skal nyte pensjonisstilværelsen! Gjøre noe morsomt. Jeg har lyst til å reise. Kose meg med familien og pleie kontatkten med gamle venner. Det blir som en permanent ferie! Flesteparten av vennene mine er pensjonister. Jeg må innrømme at jeg nok har misunt dem litt når arbeidsdagene har blitt lange. Derfor ønsker jeg å slutte nettopp nå, mens jeg er frisk og opplagt.

Likevel kan hun ikke utelukke at hun vil besøke frivillighetssentralen noen ganger - men da som frivillig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere