Gå til sidens hovedinnhold

Sier «hei» for en varmere hverdag

Engebråten er den skolen i Oslo med minst mobbing. Likevel er det alltid rom for forbedringer, mener elevrådet, som tirsdag dro i gang «Hei-kampanjen» for første gang.

ENGEBRÅTEN: – Om bare én prosent sier de mistrives på skolen, har vi en utfordring, sier Maiken Marie Godal Dam.Som elevrådsleder står hun i front for kampanjen, som er elevenes svar på Elevundersøkelsen.

Finn en venn

97prosent av elevene sier de aldri har opplevd mobbing, men Dam forteller at skolemiljøet er preget av gjenger og sterk klassetilhørighet.

– Vi vil få et enda bedre, åpnere miljø hvis folk ser hverandre og hilser på hverandre på tvers av klassetrinn og gjenger. Hei-kampanjen er et initiativ for å minne folk på dette, sier hun.

Les også: Marienlyst-rektor misliker versting-stempel

Godt initiativ

Elevrådets kontaktlærer, Fride Valen, roser elevene.

– Deres eget initiativ har alt å si. Vi voksne kan iverksette trivselstiltak, men det er viktig at elevene blir inkludert på egne premisser, sier hun.

Hun håper kampanjen vil knytte elevene sterkere sammen med Engebråten som fellesnevner. Samtidig varsler hun at kampanjen vil få ben å gå på:

– Vi vil presentere oss og kampanjen for syvende klasse på Grefsen barneskole. Slik skal de bli trygge på at de kommer til en ungdomsskole der vi er opptatt av at alle skal trives og bli sett, sier hun.

Les også: – Å være redd for å gå på skolen er helt for jævlig

Årlig tiltak

Kampanjen skal gå over to uker, og repeteres en gang i semesteret. Lærere og elever håper den vil bli et verktøy for å skape et varig godt skolemiljø.

– Hver kampanjeperiode oppsummeres med et møte der hver klasse ser på hvordan man kan ta med seg erfaringene inn i hverdagen, forteller elevrådslederen.

Hun er sikker på at elever og lærere vil ta ansvar og videreføre dette.

– Vi er en gjeng flotte elever og lærere, og jeg vet at folk vil ta tak i denne muligheten til å si «hei» til hverandre, sier Maiken Marie Godal Dam.

Reklame

Black Week: 10 kupp du gjør på vinterjakker