*Nettavisen* Nyheter.

Sier ja til 580 nye medlemmer?

Lederen av Groruddalen Miljøforum er ikke direkte avvisende til å ta inn nye medlemmer i varmen.

GRORUDDALEN: Magnar Halse tar foreløpig til etterretning at flere fagforeninger på Alnabru for tiden gjør sine hoser grønne hos den omdiskuterte organisasjonen. I siste nummer av Lokalavisen skrev vi at klubbene i Schenker Linjegods og Tollpost Globe ønsker å søke om medlemskap i Groruddalen Miljøforum. De føler seg utestengt fra miljødebatten og mener enøyde krefter dominerer i saker som omhandler dalbunnen. - Vi er også opptatt av miljø, sa klubbleder Viggo Winje til avisen.

Må søke medlemskap

Dersom de to klubbene får aksept av Magnar Halse til å bli med på laget, vil medlemstallet ese kraftig. I dag teller GMF omlag 90 medlemmer. Klubbene representerer snaut 600 mennesker. Halse oppfordrer de nevnte klubbene om å søke medlemskap så fort som bare det. Når han får høre hvilke klubber det er snakk om, sier han følgende:
- Min kommentar er at de får sende søknad om medlemskap. Vi skal behandle søknaden, er alt han vil si.
- Er det positivt med nye medlemmer?
- At vi får nye medlemmer er bra, men som sagt så får de sende søknad. Det er alt jeg vil si om denne saken, sier Halse.

Privat prosjekt

Lederen stiller seg altså ikke avvisende til å inkludere transportarbeidere i foreningen som frem til nå har vært dominert av velforeninger i Groruddalen. Forumet er blitt svært omdiskutert det siste året, blant annet på grunn av flere spesielle soloutspill fra lederen. Før sommeren gikk Magnar Halse ut på radio og sa at GMF ville stille med egen partiliste foran neste kommunevalg. Dette som en hevnaksjon mot Arbeiderpartiet, som han mente sviktet i Nyland Syd-saken. Lokalavisen slo opp saken hvor krefter i Arbeiderpartiet og GMF slaktet partiutspillet. Overfor Akers Avis Groruddalen har Halse i ettertid innrømmet at utspillet var dumt. Han mener seg misforstått under direktesendingen på Østlandssendingen. Forsøk på dementi har ikke ført fram, skriver avisen i "intervjuet". Akers Avis Groruddalen sitter selv som medlem og i valgkomiteen til GMF. Overfor Lokalavisen har Halse tidligere innrømmet at partiet var hans eget private prosjekt. Ifølge AAG er alle partidrømmer nå lagt i skuffen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.