*Nettavisen* Nyheter.

Sier ja til barnehage på Ola Narr

Bydelsutvalget vil ha barnehage på Ola Narr. Nå er det opp til fylkesmannen å avgjøre om utbyggingen skal fortsette. Foto: Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Bydelsutvalget på Grünerløkka ga torsdag klarsignal til å bygge den midlertidige barnehagen på Ola Narr.

OLA NARR: Den omstridte utbyggingen av Ola Narr er et langt skritt nærmere, etter at bydelsutvalget (BU) på Grünerløkka sa ja til utbygging torsdag kveld.

Med et knapt flertall bestående av Ap og Høyre går BU inn for at utbyggingen av den midlertidige barnehagen skal fortsette.

Det er Omsorgsbygg, med godkjennelse av byrådet, som i utgangspunktet ga klarsignal til at Hasle barnehage midlertidig skal flytte til tomta på Ola Narr. Årsaken er at Hasle barnehage ligger midt i et stort utbyggingsområde, som gjør det umulig å drifte barnehagen de neste to åra.

LES OGSÅ: Full uenighet om Ola Narr

Ført bak lyset

Imidlertid har beboere i området rundt Ola Narr reagert kraftig på at deler av det store friarealet bygges ut.

– Vi føler oss ført bak lyset av Omsorgsbygg, sa Eva Reistad i Hasle og Frydenberg Vel til dittOslo.no da planene ble kjent.

Men på tross av naboprotester startet utbyggingen av den midlertidige barnehagen tidligere i vår. Men etter kort tid ble det avstengte området igjen tømt for gravemaskiner, ettersom saken ble klaget inn for Fylkesmannen.

I forbindelse med klagen ble det umiddelbart bestemt at utbyggingen skulle settes på vent, inntil saksbehandlingen er over, og saken ble da sendt til bydelen.

LES OGSÅ: «Din grønne park»

Nekter å gi opp kampen

Bydel Grünerløkka har så kalt delegert myndighet i denne typen saker, det vil si at de i prinsippet er endelig instans for politisk behandling. Fylkesmannen har sagt at de vil avvente bydelens vedtak før de kommer med sin slutning i saken.

Beboerne nekter å gi opp kampen, og setter nå sin lit til Fylkesmannen.

– Vi depper bittelitt i kveld, og så bretter vi opp ermene i morra og kjører på med nok et brev hvor vi kommenterer Plan- og bygningsetatens klagesaksinnstilling. Det er ikke over før the Fylkesmann-lady har talt, tross alt, skriver aksjonsgruppa Bevar Ola Narr parken på Facebook torsdag kveld.

LES OGSÅ: Nekter å gi opp kampen om Ola Narr

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag